Política 27/02/2020

La directora de S'Estel i la directora general d'Infància del Govern compareixeran davant del Parlament

Josefina Tur Marí i Marta Carrió donaran explicacions de la seva gestió a petició del PP

Ara Balears
2 min
El centre de menors Es Pinaret, gestionat per la Fundació s'Estel

PalmaLa directora de la fundació S'Estel, la qual gestiona els centres Es Pinaret, Es Fusteret i Es Mussol, Josefina Tur Marí, i la directora general d'Infància, Joventut i Famílies del Govern, Marta Carrió, compareixeran davant del Parlament a petició del PP. Ambdues compareixences s'han aprovat a la Comissió d'Assumptes Socials de la Cambra, amb els vots a favor de tots els partits, llevat de MÉS per Mallorca, que s'ha abstingut.

La diputada popular, Marga Duran, ha explicat que "després de l'informe del Defensor del Poble, que situava els centres Es Pinaret, Es Fusteret i Es Mussol entre els més conflictius d'Espanya, després de totes les notícies que han anat sortint a la llum sobre l'escàndol dels abusos a menors tutelats, i després de conèixer que l'Audiència qüestiona la seguretat d'Es Pinaret, consideram necessari que la directora de la fundació S'Estel informi sobre les mesures de seguretat que s'apliquen als centres, els programes terapèutics que es duen a terme amb els menors i els cursos de formació previstos per als treballadors".

En el cas de la directora general d'Infància, Joventut i Famílies, Marta Carrió, Duran ha considerat que "ha d'explicar les polítiques i accions que es duen a terme des de la seva àrea, així com les tasques de coordinació que hi ha hagut amb altres institucions, com el Consell de Mallorca".

La diputada del PP ha tornat a criticar que el Pacte no hagi votat a favor d'una comissió d'investigació sobre l'escàndol d'explotació sexual de menors tutelats per l'IMAS. "Des del PP sol·licitarem totes les compareixences que considerem necessàries per donar llum a un tema tan greu", ha dit Duran.

Per la seva part, la diputada de Podem, Cristina Mayor, ha demanat als partits de l'oposició que deixin de fer "un circ mediàtic" d'aquest cas, encara que les seves crítiques no han estat un impediment per votar a favor de les compareixences, igual que en el cas del PSIB.

Per part de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat ha considerat un error "posar-ho tot en el mateix sac", i ha recordat que una cosa són els centres de protecció de menors, que gestionen els consells, i una altra els centres d'internament per a menors judicialitzats, responsabilitat del Govern. "Cal intentar no interferir en el funcionament dels consells", ha dit el diputat ecosobiranista, qui també ha considerat que "aquestes compareixences no afegiran res que no hagi pogut dir ja la consellera", en referència a Fina Santiago.

stats