Política 22/05/2019

Company promet un xec de 150 euros per a material escolar a famílies amb rendes mitjanes i baixes

El líder popular també defensa la gratuïtat dels llibres de text i el transport tant per a les escoles públiques com per a les concertades

Ara Balears
2 min
Company promet un xec de 150 euros per material escolar a famílies amb rendes mitjanes i baixes

PalmaEl president del PP de Balears i candidat a la presidència del Govern, Biel Company, ha anunciat aquest dimecres que, en cas de presidir el nou Executiu, el PP donarà un xec de 150 euros per a material escolar a les famílies balears amb rendes mitjanes i baixes, segons informa Efe.

"Aquests 150 euros es podran utilitzar per a la compra de llibres, roba o altres despeses escolars", ha assegurat en roda de premsa. Company ha fet aquestes declaracions davant l'Institut Ramon Llull de Palma, on ha assegurat que la família és "el pilar del projecte del Partit Popular".

Company ha defensat també "la gratuïtat dels llibres de text i el transport escolar" tant per a les escoles públiques com per a les concertades i els centres especials.

La creació d'una nova conselleria de família és un altre dels projectes del Partit Popular en cas de tenir responsabilitat de govern després de les eleccions del 26-M. "És necessària la implantació d'una conselleria que aglutini família i serveis socials i que també vetli per la possibilitat de detectar algun tipus de violència masclista en el si familiar", ha assegurat Biel Company davant els periodistes.

La lliure elecció de centre escolar i el "màxim respecte" a la xarxa de col·legis públics, concertats i privats són uns altres dels punts que reflecteix el full de ruta educatiu del PP amb vista a les eleccions d'aquest diumenge.

"També intentarem que tant els professors d'escoles públiques com els de les privades cobrin més", ha dit Company. "La gent vol que qui cuida els seus fills estigui ben pagat", ha afegit.

Pel que fa a l'accés a la universitat, Toni Vera, que figura en la llista autonòmica del PP, ha indicat que el partit conservador obrirà "una línia d'ajuda" per als alumnes que pretenguin cursar una carrera que no s'imparteixi a les Balears. Vera també ha promès "una reducció d'un 20% de les matrícules de totes les carreres que sí que s'imparteixen a l'Arxipèlag".

stats