Política 28/03/2019

La solució de Company al problema de l'habitatge: "Ajudar els promotors a construir"

El president del PP balear acusa el Govern d'esquerres de posar pegues al sector

M. Ll.
2 min
Company i Prohens, amb integrants de Noves Generacions.

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha participat aquest dijous en un acte de Noves Generacions per explicar les polítiques del seu partit en matèria d'habitatge. Malgrat que ha assenyalat que les propostes concretes es coneixeran quan es faci públic el programa electoral dels populars, sí que ha donat algunes pinzellades sobre les directrius en aquesta qüestió. Una de les solucions més subratllades pel president popular ha estat "ajudar els promotors a construir habitatge assequible".

"S'han de poder fer els habitatges necessaris de manera ràpida allà on es puguin fer, i a preus assequibles", ha comentat Company. El candidat a la presidència del Govern ha criticat que el Govern presidit per Armengol digui que "faran 400 habitatges de protecció", quan "els promotors immobiliaris varen dir que la demanda és de 16.000 habitatges a les Balears".

Segons Company, "el Govern d'esquerres no deixa fer les coses, i pensen que aconseguiran que no vingui més gent a viure a Mallorca". El resultat és que "ve gent de molts doblers, compren a preus cars i ens treuen a nosaltres del mercat".

El president popular ha reivindicat la necessitat de construir més. "Els habitatges no es fan a l'aire, es fan damunt solars. On els vol fer Armengol? A la lluna o on es necessiti?", s'ha demanat. Company també ha fet referència a l'Ajuntament de Palma, que es dedica a "posar pegues". "Els sap greu que un promotor faci una finca de pisos, quan els hem d'ajudar a fer habitatges assequibles", ha dit. "Nosaltres posarem habitatges dins el mercat a bon preu", ha afegit.

Menys impostos

D'altra banda, la cap de llista dels populars balears al Congrés, Marga Prohens, ha explicat que, a escala estatal, la mesura estrella del PP serà "l'eliminació de l'impost d'actes jurídics documentats", que és l'impost que s'ha d'abonar per fer l'escriptura notarial. "Pedro Sánchez va dir que el pagarien els bancs i ara les hipoteques s'han encarit un 20%", ha dit.

Els populars també contemplen "recuperar la deducció per la compra del primer habitatge" i altres rebaixes fiscals, segons ha indicat Prohens.

La candidata al Congrés ha criticat el Govern d'esquerres perquè està "obsessionat amb el lloguer". "Volem la llibertat de triar. Per què no hem d'ajudar la gent que vulgui comprar?", ha demanat Prohens, que ha insistit en el fet que l'esquerra "vol orientar els ciutadans cap on ells troben que és millor".

stats