Política 12/05/2019

Company assegura que el PP aconseguirà un REB agrari per a les Illes

El líder popular promet a la Fira de Campos que els pagesos cobraran les ajudes europees en 30 dies i no "amb dos anys i mig de retard"

Carles Tudurí
1 min
Els candidats del PP Galmés, Estaràs i Company, a la Fira de Campos

PalmaEl candidat del PP al Govern balear, Biel Company, ha visitat aquest dimuenge la Fira de Campos, on s'ha compromès a "tornar a dignificar la pagesia. Nosaltres estarem al seu costat perquè el sector primari és la garantia del manteniment del nostre privilegiat entorn", ha dit. A més, ha assegurat que "aquesta pròxima legislatura aconseguirem a Europa un REB agrari per a les Illes Balears que compensi els sobrecostos de la insularitat a Mallorca, la doble insularitat a Menorca i Eivissa i la triple insularitat a Formentera".

Company ha volgut "estar avui amb la gent de la Fira de les vaques, una fira que és un crit a la desesperació de les 19 vaqueries que queden a Mallorca perquè algú les ajudi. Armengol els ha posat la mà al coll i les està ofegant cada vegada més, perquè els paga les subvencions de la UE amb dos anys i mig de retard. A aquest Govern d'esquerres, ni li agrada la pagesia, ni l'agricultura, ni la ramaderia; ni li interessa un sector que és el que ens cuida el 80% del territori". Company ha reiterat que "amb nosaltres en el Govern el sector primari rebrà les ajudes en 30 dies".

A més, el líder del PP ha subratllat que "recuperarem la Llei agrària aprovada per consens la legislatura passada, que permetia als pagesos realitzar activitats complementàries per viure dignament del camp". El sector primari de les Illes Balears, segons el PP, encara està pendent de rebre 12 milions d'euros d'ajudes corresponents a expedients sense pagar des de 2016.

stats