Política 09/05/2019

Company assegura que aspira a governar les Illes des de la moderació i el centre

El líder popular no ha aclarit si el seu partit comptarà amb els vots de Vox en cas que siguin necessaris per presidir l'Executiu

Carles Tudurí
2 min
Company assegura que aspira a governar les Illes des de la moderació i el centre

PalmaEl candidat del Partit Popular a presidir la comunitat balear, Biel Company, ha assegurat aquest dijous que aspira a poder governar les Illes des de la moderació i el centre. "Sortim a guanyar i a governar. L'única condició es fer-ho de manera centrada i moderada, que no vol dir amb falta de fermesa, ha explicat Company.

El dirigent popular ha acusat Armengol de presidir el Govern per impulsar polítiques extremistes i radicals que, en la seva opinió, no han resolt els problemes dels ciutadans tot i disposar de 4.000 milions d'euros més que l'anterior Govern, presidida pel PP.

Company ha donat el sus a la campanya electoral amb una trobada amb mitjans de comunicació en la qual s'han debatut algunes qüestions de la campanya. El líder del partit ha assegurat que té el millor equip per governar les Illes, tot i que no ha volgut aclarir si el seu executiu comptarà amb Vox si es fan necessaris els seus vots. A l'acte hi han assistit els candidats al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés; a l'Ajuntament de Palma, Mateu Isern, i al Parlament Europeu, Rosa Estaràs.

Un dels principals compromisos de Company expressats aquest dijous és escurçar els terminis de tramitació de l'Administració, com el de les llicències d'obres o les ajudes dels serveis socials.

Per la seva banda, Galmés ha comentat que té el millor equip per dirigir el Consell, i ha destacat que entre els seus primers 11 candidats hi ha sis batles o exbatles i quatre regidors. Isern ha recordat que la seguretat i la neteja són dos dels àmbits que reforçarà a Ciutat, tot i que també ha avançat que presentarà propostes per poder transformar Palma, ja que durant la legislatura en la qual va ser batle la situació econòmica no va permetre impulsar grans inversions. Estaràs ha insistit en la importància de les eleccions europees, destacant que Europa és un mur de contenció dels populismes i extremistes. "Europa és un privilegi, però també una obligació", ha afegit fent referència a la necessitat d'impulsar un creixement sostenible, innovador i integrador.

stats