Política 22/07/2020

Company critica que les Balears siguin la quarta comunitat per la coa en el repartiment del fons covid-19 de l'Estat

El PP balear reclama més doblers "per la gran incidència que té la crisi del covid-19 sobre l'economia, vinculada al turisme i al sector serveis" a les Illes

Ara Balears
1 min
L'hospital de Son Espases

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha criticat aquest dimecres que les Balears siguin la quarta comunitat en rebre doblers del fons covid-19 de l'Estat. Es repartiran un total de 16.000 milions d'euros per fer front a les despeses sanitàries i la baixada d'ingressos de les autonomies. El primer tram de la part sanitària, la qual es pagarà aquest juliol, és de 6.000 milions, dels quals les Illes cobraran 104,5 milions d'euros. "Aquesta quantitat suposa que les Balears rebran una mitjana de 86 euros per habitant" en comparació a la mitjana estatal, "que és d'uns 122 euros", segons Company.

El líder del PP considera que per la "situació actual" de la comunitat autònoma, el percentatge de repartiment del fons ha de seguir la mateixa direcció que les altres autonomies. A més, ha afegit que "la quantitat total idònia seria de 899 milions d'euros". Company ha fet referència als càlculs del Govern, que preveu rebre uns 420 milions del total de 16.000. "Les Balears no poden rebre menys de 450 milions, per la gran incidència que té la crisi del covid-19 sobre l'economia, vinculada al turisme i als serveis", ha reclamat.

"Em preocupa l'escassa importància que tenen les Balears en el repartiment del fons", ha continuat Company, a més de reiterar que la xifra que rebrà la comunitat és "molt inferior a la que necessita la nostra economia".

stats