Política 28/09/2020

Company acusa el Govern de "no tenir rumb" econòmic

El PP, Ciutadans i Vox no donen suport al decret llei per reactivar l'economia i consideren que no se'ls ha tingut en compte

Catalina Riera
2 min
El president del PP balear, Biel Company.

PalmaEls grups de l'oposició del Govern han criticat el projecte de llei de mesures urgents per a l'impuls de l'activitat econòmica i l'acusen de reduir del 15% al 10% l'ampliació dels hotels per satisfer els seus socis de Govern. El portaveu del Partit Popular, Biel Company, ha manifestat que l'Executiu "no té cap rumb econòmic" i que amb aquest projecte de llei "l'Administració continuarà amb el col·lapse". En aquest sentit, ha lamentat també que de les 21 esmenes que va presentar el seu partit a aquest projecte de llei, "només se n'han acceptades cinc i cap està relacionada amb la reactivació econòmica". Així mateix, ha criticat que el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, digués que amb el decret "es generarien 35.000 llocs de feina, i l'únic que han aconseguit és que totes aquestes places de feina que s'havien de construir estiguin a l'atur".

Ciutadans també ha lamentat l'escassa voluntat negociadora que hi ha hagut amb els grups parlamentaris. "És un decret llei que està ple d'articles buits, sense contingut i mesures reals, són mesures que no són per reactivar l'economia i han aprofitat per parlar de funcionaris", ha dit la portaveu de la formació, Patrícia Guasp, qui també ha dit que de les 40 esmenes que va presentar Ciutadans, "només se n'han aprovades quatre, i cap és econòmica". En aquest sentit, Vox també ha explicat que "aquest decret no aconseguirà l'objectiu de reactivar l'economia" i que el Govern "està al servei d'interessos partidistes".

La portaveu d'El Pi, Lina Pons, afirma que la seva formació va donar suport a aquest decret, però que va entendre que "els hotels invertirien en els seus propis recursos i que no podrien ampliar les places hoteleres" i que ara "l'Executiu ha canviat la seva posició perquè té compromisos amb partits que li donen suport. Pel que fa a la gestió de la crisi sanitària, Pons ha afirmat que "ha mancat previsió i el Govern ha abaixat la guàrdia".

En aquest sentit, el portaveu de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha defensat que el Govern "és conseqüent amb els fets" i que no es poden dur a terme "el 100% de polítiques". Pel que fa al paper de l'oposició, Ferrà ha criticat el PP per no saber "exercir el lideratge" i ha assenyalat que les esmenes que ha presentat aquesta formació política "no són d'un govern progressista". En aquest sentit, la portaveu de Podem, Esperança Sans, ha demanat a Company "fer una oposició responsable", ja que així "seria més fàcil treballar".

Així mateix, diputada del PSIB, Mercedes Garrido, ha criticat que l'oposició "té una actitud molt irresponsable en el pitjor moment econòmic i social" de les Balears i ha demanat al PP que "se sumi al pla de reactivació econòmica". Pel que fa a la baixada del 15% al 10% dels hotels, Garrido ha defensat que no hi ha tanta variació i que el decret "ja preveia que els consells insulars podrien davallar la xifra si ho consideraven necessari".

stats