Política 07/01/2022

El comitè de disciplina d'El Pi resoldrà l'expedient contra Soler i Febrer la setmana que ve

El president del partit, Tolo Gili, assegura que han tingut noves afiliacions des del setembre

2 min
D'esquerra a dreta, Xisca Mora, Isabel Febrer i Pere Soler aquest dijous al ple del Consell de Mallorca.

PalmaEl comitè de disciplina d'El Pi resoldrà l'expedient obert contra els consellers díscols del partit, Pere Soler i Bel Febrer, "la propera setmana", segons espera el president de la formació, Tolo Gili. Així ho ha afirmat aquest matí en una roda de premsa convocada per presentar els objectius i desitjos del partit per al 2022.

En aquest sentit, Gili ha assegurat que "des del congrés del partit, el setembre, les afiliacions han pujat" i ha mantingut que "el tema del senyor Soler i la senyora Febrer és puntual". Per això, confia que, "quan el comitè estigui resolt, deixin de xerrar ja d'aquest tema". Entre altres coses, perquè estan "fent molta feina per ampliar l'executiva del partit", de la qual esperen anunciar aviat nous membres, segon ha avançat el president d'El Pi.

Quan se li ha demanat per les declaracions fetes per la secretària general del Partit Popular, Sandra Fernández, sobre suposades baixes a El Pi que haurien anat al PP, Gili ha defensat que no han "notat cap trasbals". "Sé d'una o dues persones que han estat baixes que han anat al PP", ha manifestat, tot i que on més han percebut una "davallada en l'afiliació ha estat a Eivissa".

Cap al 2022

Pel que fa a les perspectives del 2022, Tolo Gili ha recordat que serà un "any de recuperació econòmica" i ha exposat dues qüestions amb les quals el partit no està d'acord. Per una banda, s'han mostrat en contra de "la gestió que s'està fent dels Fons Europeus", perquè consideren que "s'està usant per tapar coses que ja eren finançades, com ara el tramvia de Palma". Per altra banda, el president d'El Pi ha recordat la seva posició respecte de la reforma del sistema de finançament autonòmic, el qual consideren que ha d'anar "cap al concert econòmic", perquè la proposta que s'ha fet suposa molt poca millora per a les Balears.

Així mateix, la consellera i exportaveu de la formació, Xisca Mora, ha informat dels desitjos d'El Pi per al 2022. Entre aquests, hi ha la intenció d'"aconseguir més quotes d'autogovern", ha dit Mora, que ha defensat que "per això és important un partit com El Pi, de centre, que coneix el dia a dia de les Balears i quines són les seves necessitats", i que "no depèn de sucursalismes de Madrid". A banda d'això, la vicepresidenta del partit ha reivindicat que "ha anunciat que demanaran "la transferència de les competències de seguretat, ports i justícia".

stats