Política 04/05/2021

La Comissió d'Ètica del Govern investigarà la vacunació de càrrecs

MÉS per Mallorca havia sol·licitat en tres ocasions una reunió amb aquest organisme

2 min
Un professional sanitari prepara una dosi de la vacuna contra el covid-19

La Comissió d'Ètica Pública del Govern s'ha reunit aquest dilluns horabaixa i ha decidit iniciar una investigació sobre la vacunació de càrrecs, segons ha pogut saber l'ARA Balears. Aquesta mesura implica que la Comissió es considera competent per esbrinar si hi ha hagut càrrecs que s'han vacunat abans d'hora i aclarir els fets. La Comissió ha quedat constituïda després d'haver passat de la ja desapareguda Conselleria d'Administracions Públiques a Vicepresidència –ara depèn de la Secretaria Autonòmica de Sectors Productius i Memòria Democràtica.

Cal recordar que MÉS per Mallorca ha demanat fins a tres vegades que es reunís la Comissió d'Ètica per aclarir aquest cas. La primera petició formal es va fer el 9 de febrer i va quedar sense resposta. Els ecosobiranistes varen insistir el 4 de març, una vegada que l'excoordinador de vacunació del Govern, Carlos Villafáfila ja havia deixat aquest càrrec, i també quan el Govern ja s'havia compromès a fer una auditoria sobre la campanya de vacunació en haver immunitzat el 70% de la població. Aquests compromisos també varen servir per evitar que la proposta de Ciutadans de crear una comissió d'investigació sobre el cas tiràs endavant.

La darrera petició de MÉS va ser el 16 d'abril, quan els ecosobiranistes advertiren que prendrien les "mesures oportunes" si finalment no es reunia la Comissió. "El que no entenem és que la Comissió no es convoqui. Aquesta és una eina fonamental per poder donar un dictamen d'algunes qüestions que poden generar dubtes", va dir llavors el coordinador dels ecosobiranistes, Antoni Noguera.

La Comissió d'Ètica Pública del Govern es va constituir el maig del 2016 i fins ara només s'havia convocat per esbrinar què va passar amb l'anomenat cas Contractes, que afectà algunes conselleries de MÉS la legislatura passada.

stats