Política 11/10/2022

Comencen les obres de la nova plaça de Sant Jordi

L'espai tindrà un paviment unitari i dos espais enjardinats amb arbres quan les obres acabin l'abril de l'any que ve

Patrícia Segura
1 min
Model de Ciutat inicia les obres de la nova plaça de Sant Jordi.

PalmaComencen les obres a la nova plaça del poble de Sant Jordi. Així ho ha anunciat aquest dimarts la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol. El projecte té un pressupost de 450.852 euros. Amb aquestes obres es redissenyarà l'espai públic en una plataforma única i s'eliminaran voreres i calçades. Es preveu que la plaça estigui llesta l'abril de l'any que ve.

La nova plaça tindrà un paviment unitari i dos espais enjardinats amb arbres, que crearan espais d'ombra. El segon d'aquests espais és un talús per separar el trànsit rodat de la zona de pas per a vianants, amb el propòsit "d'augmentar la seguretat dels veïns de Sant Jordi".

A més, l'obra també preveu un seguit d'actuacions per tal de substituir la xarxa de clavegueram sanitari i d'aigua potable. El disseny de la nova plaça de Sant Jordi s'ha fet amb la participació dels veïns en un procés previ de recollida de propostes i idees.

En aquest procés participatiu van sorgir tres premisses: construir una plaça més verda, amb un espai diàfan major per acollir les activitats i pacificar el trànsit per connectar-la amb l'escola. "Aquesta nova plaça exemplifica un urbanisme amable i que escolta els veïns a l'hora de decidir les infraestructures i serveis que demanen", ha declarat Truyol.

stats