Política 12/01/2022

Ciutadella duplica les llicències de taxis per a la temporada d'estiu

Amb aquest increment, Ciutadella passarà dels 23 taxis actuals a 43

Iván Martín
1 min
Taxis aparcats a la porta de l'ajuntament de Ciutadella.

CIUTADELLAL'Ajuntament de Ciutadella ha anunciat aquest dimecres que duplicarà el nombre de llicències de taxis durant els mesos d'estiu. Aquesta mesura vol servir per absorbir l'increment de la demanda d'aquest tipus de transport en els darrers anys, a més d'apostar per una renovació dels vehicles per aconseguir paràmetres més sostenibles mediambientalment.

El Pla d'actuació en matèria de transport públic de viatgers en vehicle turisme, aprovat el passat 27 de desembre, per als anys que van del 2022 al 2025 posa en marxa les llicències temporals de taxi al municipi. Aquest primer any hi haurà un màxim de 20 llicències temporals de taxi operatives, de l'1 de juny al 30 de setembre, susceptibles de ser ampliades en els anys posteriors en funció de l'estudi de la demanda del servei durant el període estival, que es farà al final de cada temporada turística.

Amb la publicació al BOIB del Pla de transports de l'Ajuntament de Ciutadella, queda obert el termini de presentació de sol·licituds per a propietaris i assalariats del taxi que vulguin optar a aquest tipus de llicència temporal de taxi. El termini de sol·licitud acaba el 26 de gener.

Amb aquest increment de llicències de taxi a l'estiu Ciutadella passarà dels 23 taxis actuals a 43. A més, en els pròxims mesos s'adjudicarà una segona llicència de taxi adaptat. Cal destacar també que el Pla de transport aprovat per l'Ajuntament inclou una sèrie de mesures que volen permetre facilitar una renovació de la flota de taxis actual al municipi, cap a uns vehicles amb paràmetres de sostenibilitat i d'emissions reduïdes.

stats