Política 19/09/2019

Ciutadans i Vox reclamen els projectes lingüístics dels centres educatius de les Balears

Ambdues formacions s'han avançat al PP, que va anunciar dimecres que demanaria aquesta informació

Maria Llull
1 min
Els diputats de Cs, Marc Pérez-Ribas i Patricia Guasp, en el Parlament balear

PalmaCiutadans i Vox han demanat els projectes lingüístics dels centres educatius de les Illes Balears. Ambdues formacions han registrat aquest dijous la sol·licitud al Parlament, malgrat que va ser el Partit Popular qui va anunciar dimecres que demanaria tant els projectes educatius com els lingüístics de les escoles.

Ciutadans ha desglossat la seva petició i ha reclamat els projectes lingüístics dels "centres escolars" d'Infantil, Primària i Secundària de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. En canvi, la petició de Vox ha estat molt més genèrica: "Sol·licitam tots els projectes lingüístics dels col·legis sostinguts amb doblers públics d'aquesta Comunitat Autònoma de les Illes Balears", diu el document entregat pel partit d'extrema dreta.

Aquesta reclamació arriba dies després de l'exigència de Vox de visitar 31 centres de les Balears, que no va ser condemnada ni pel PP ni per Ciutadans.

L'ARA Balears ha contactat amb Ciutadans per tal de conèixer els motius del partit taronja per demanar els projectes lingüístics, però l'única resposta ha estat que Cs farà un comunicat respecte d'aquest tema aquest divendres.

stats