Política 20/04/2020

Ciutadans reclama reactivar el turisme tan aviat com sigui possible i que les Illes siguin una destinació 'covid free'

El portaveu del partit, Marc Pérez-Ribas, demana també suspendre la taxa de turisme sostenible fins al 2021

A. T.
2 min
Marc Pérez-Ribas: “Dos o tres euros poden fer que un turista decideixi venir o no”

PalmaEl portaveu de Ciutadans al Parlament de les Illes Balears, Marc Pérez-Ribas, ha reclamat aquest dilluns en una roda de premsa telemàtica que el Govern doni suport a les empreses turístiques perquè puguin reprendre la seva activitat "tan aviat com sigui possible". Pérez-Ribas demana també mesures per lluitar per la temporada turística 2020 i aconseguir que les Illes es posicionin com una destinació covid free.

Entre les mesures fiscals proposades pel sector empresarial, el portaveu parlamentari reclama "suspendre l'Impost del Turisme Sostenible fins al 2021". Així mateix, ha criticat la posició tant de la presidenta del Govern, Francina Armengol, com del conseller d'Economia, Turisme i Treball, Iago Negueruela, que asseguren, respectivament, que el darrer que obriran les Balears seran els aeroports i que la temporada turística d'enguany no s'iniciarà fins a final d'agost.

Per tal de "salvar la temporada", assenyala el vocal de formació, cal tenir "controlada la pandèmia" i per això assegura que cal "fer tests a tota la població". Amb l'objectiu d'aconseguir que les Balears siguin una destinació turística segura, Pérez-Ribas indica que cal "adoptar requisits més exigents als aeroports", com ara escàners de temperatura, dels quals l'aeroport de Palma no disposa.

Així mateix, recorda que "els aeroports no estan tancats" i que hi ha "milers de potencials turistes: els que ja han passat el virus". El membre del partit taronja adverteix que les destinacions que competeixen amb les Balears "ja s'estan movent" i per això demana al conseller Iago Negueruela mesures una vegada s'aixequi l'estat d'alarma. Pérez Ribas ha recordat que, amb l’aturada de l’activitat turística, el sector podria tenir unes pèrdues de 13.500 milions d’euros, segons calcula Exceltur.

Pactes autonòmics de la reconstrucció

Per la seva banda, la portaveu adjunta de Ciutadans, Patricia Guasp, ha informat que el seu partit va proposar "uns pactes autonòmics de la reconstrucció", els quals inclourien "un pla de contingència sanitari, un de pacte social i un de reactivació". Guasp ha declarat també que "convé tenir prudència davant la petició d'Armengol d'un pla de desacceleració diferenciat per a les Balears". Sobre això, avisa que "s'ha de garantir l'abastiment de mascaretes i equips per a la seguretat de tots els treballadors", abans de tot.

Guasp ha aprofitat per celebrar que aquest dimarts es reprèn l'activitat parlamentària i ha recordat que el seu partit ha registrat més de 150 preguntes que encara no s'han contestat. "Nosaltres allargam la mà al Govern, però d'una manera exigent i col·laboradora, no com altres, que no proposen res", ha manifestat Guasp.

stats