Els ciutadans ja poden fer preguntes al Govern en els plens i les comissions del Parlament

Es tracta d'un acord que permet al Parlament implicar més directament a la societat en la feina de control parlamentari al Govern

El Parlament de les Illes Balears obre les portes als ciutadans a fer preguntes en els plens i les comissions parlamentàries. Segons ha explicat el president del Parlament, Vicenç  Thomàs , a partir de la setmana que ve, qualsevol resident a les Illes Balears podrà  plantejar  les preguntes que vulgui al Govern perquè siguin respostes en les sessions del Parlament.

Thomàs  ha remarcat que, gràcies a aquesta nova mesura, la societat "deixa de ser un element passiu i pot participar de manera activa en l'actualitat política illenca". El president del Parlament, ha informat que tots els ciutadans residents a les Illes Balears, les entitats  inscrites  en el registre d'associacions, col·lectius socials i institucions i persones jurídiques en domicili a la Comunitat autònoma tindran el dret i  l'oportunitat  de presentar qualsevol pregunta a través d'un formulari que "trobaran al portal web del Parlament". "Es tracta d'un acord que permet al Parlament implicar més directament a la societat en la feina de control parlamentari al Govern" ha sentenciat  Thomàs .

A més, durant la compareixença d'aquest dijous, el  president   ha   remarcat  que gràcies a aquesta mesura "el Parlament serà més obert i també més plural perquè la societat, cada persona que la integra, tindrà la possibilitat de participar en la funció de control al Govern".

El president del Parlament ha explicat, també, que un cop el ciutadà registri la pregunta la Mesa examinarà si compleix els requisits formals necessaris per poder esser traslladada als diputats i diputades de la Cambra. Si la pregunta compleix els criteris formals i és qualificada per la Mesa, estarà en condicions d'esser assumida per un diputat dels  GGPP  que fan preguntes de control al Govern. En cas que les preguntes assumides no siguin incloses en cap ordre del dia, al final de cada període ordinari es remetran al Govern perquè siguin contestades per escrit.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF