Política 20/05/2020

Cs proposa que la Platja de Palma sigui una "zona pilot" a escala estatal per reactivar el turisme internacional

La portaveu del grup, Eva Pomar, ha demanat que s'hi promoguin activitats, com el Cinema a la Fresca, perquè hi participin "no només els residents, sinó també els turistes"

Ara Balears
2 min
La platja de Palma genera una activitat econòmica equivalent a mitja Menorca

PalmaEl grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Palma ha presentat un conjunt de propostes per "revitalitzar la zona de la Platja de Palma" i ha proposat que sigui una "zona pilot" a escala estatal per reactivar el turisme internacional durant la pandèmia del coronavirus, segons han informat en un comunicat. La portaveu del grup, Eva Pomar, ha dit que "la possible arribada de turistes d'aquí a unes setmanes provoca que hagin d'accelerar-se més" les mesures de seguretat sanitària de la zona.

Per això, Pomar ha plantejat la creació d'un protocol d'actuació sanitària en cas que hi hagi un rebrot específic per a la Platja de Palma. "Hem de garantir i reforçar al màxim el concepte de Palma com a destinació segura", ha dit Pomar, qui també ha demanat que "abans d'entrar a la fase 3 del desconfinament es garanteixi la neteja i desinfecció de les instal·lacions públiques, el mobiliari urbà, la platja i les zones de passeig".

La portaveu ha criticat que la Platja de Palma s'ha oblidat freqüentment i "s'ha anat degradant per la manca de gestió de l'Administració" i ha assegurat que "la revalorització i reconversió de la Platja de Palma passa per la seva adequació en criteris de seguretat, habitabilitat i qualitat de vida". Per això, la formació reclama a l'Ajuntament una bonificació de l'Impost d'Activitats Econòmiques i de la taxa de residus als negocis hotelers i de restauració de la zona que s'hagin vist afectats pel covid-19.

Finalment, la portaveu del grup municipal ha demanat a l'Ajuntament que hi promogui activitats "com el Cinema a la Fresca" perquè sigui un lloc de participació "no només per als residents, sinó també per als turistes", sempre respectant les mesures de seguretat.

En aquest sentit, el col·lectiu de veïns Estima s'Arenal ja va fer públic el seu desacord amb la possibilitat que es dugui a terme un pla pilot a la Platja de Palma per dur-hi turistes abans que a altres zones. "Els barris i pobles de l'Arenal són més que la marca turística Platja de Palma", va criticar el col·lectiu mitjançant un comunicat. "Aquest espai urbà no és un parc temàtic on la indústria turística desplega la seva activitat econòmica. És una zona on els usos turístics i residencials conviuen amb no pocs conflictes que fa anys que les administracions continuen sense voluntat de resoldre".

stats