Política 10/05/2021

Ciutadans presenta esmenes per "millorar" en què s'inverteixen els 18 milions del romanent de Cort

El partit taronja ha criticat l'ús que el Pacte preveu fer de la partida, mentre que el PP i Vox han rebutjat la proposta de l'esquerra

ARA Balears
2 min
Vista de diversos terrats a Palma.

PalmaEl grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Palma ha presentat una dotzena d'esmenes per "millorar" en què s'inverteixen els 17,8 milions d'euros procedents del romanent de l'any passat, que el Pacte de Cort vol incorporar al pressupost d'enguany i que es destinarà a millorar els serveis de la ciutat. El PP i Vox també han rebutjat la proposta del Pacte, però només la formació d'extrema dreta ha anunciat que en el ple extraordinari de dijous presentarà esmenes.

El partit taronja ha estat l'únic de l'oposició que ha fet esmenes aquest dilluns a la comissió informativa d'Hisenda, i la seva portaveu, Eva Pomar, ha lamentat l'ús que l'equip de govern vol fer dels doblers. "Els volen usar per assumir despeses generals, com ara factures de la llum, de l'aigua, de lloguers d'edificis i pel vestuari de la banda de música", ha comentat en un comunicat.

Cal recordar que el Pacte vol destinar el romanent a tasques de manteniment de la ciutat, nous projectes en espais urbans, enllumenat i al contracte de parcs, jardins i fonts. També a incrementar-ne el nombre de policies als carrers i millorar els equipaments de la Policia Local i dels bombers. A més, una part es destinarà a ajudes al taxi, a pagar el contracte d'instal·lacions semafòriques, però també per millorar el servei d'atenció a les dones víctimes de violència masclista i augmentar l'oferta cultural. D'altra banda, cal recordar que el ple de l'Ajuntament de Palma ja va aprovar incorporar 11,3 milions d'euros del romanent per a ajudes socials i als sectors afectats per la pandèmia.

Entre les esmenes de Ciutadans n'hi ha que proposen destinar 151.407 euros per recuperar el servei d'atenció de la diversitat infantil per a les escoletes privades; un projecte per revitalitzar la Platja de Palma per tres milions i incrementar les ajudes directes al petit i mitjà comerç, a més d'engegar bonificacions comercials per incentivar el consum. El partit taronja també ha demanat reformar la costa del teatre i destinar 700.000 euros del romanent a l'adquisició de solars a Pere Garau per construir-hi equipaments socioculturals.

stats