Política 02/11/2019

Ciutadans carrega contra l'ocupació i Vox compara la Llei balear d'habitatge amb Corea del Nord

Joan Mesquida proposa que les comunitats de veïns puguin denunciar

Maria Llull
2 min
Segons Ciutadans, l'ocupació d'habitatges ha augmentat un 300% els darrers vuit anys

PalmaCiutadans i Vox han dedicat part dels actes electorals d'aquest dissabte a carregar contra l'ocupació d'habitatges. El candidat de Cs al Congrés dels Diputats per les Balears, Joan Mesquida, ha presentat a la plaça Gomila de Palma les mesures del partit taronja contra l'ocupació il·legal, com una llei que permeti "la recuperació dels habitatges per part dels propietaris en menys de 48 hores". "Durem a terme judicis ràpids contra qui vulneri la propietat privada", ha afirmat.

Mesquida ha assegurat que l'ocupació s'ha incrementat un 300% els darrers vuit anys, encara que no ha especificat la font d'aquesta dada. El candidat de Cs ha manifestat que el seu partit vol que "siguin les mateixes comunitats de veïns les que impulsin el procediment per al desallotjament en cas que els propietaris de l'habitatge no hi actuïn". "Cs també es compromet a endurir les penes del Codi Penal per les ocupacions violentes, i perseguirem les màfies dels narcopisos", ha afegit.

Salvá: "Que facin HPO i deixin d'expropiar pisos. Això no és Corea del Nord"

El cap de llista al Congrés per Balears de Vox, Antonio Salvá, ha comparat la Llei balear d'habitatge, que preveu la cessió de pisos per part dels grans tenidors, amb Corea del Nord. "Que facin HPO i deixin d'expropiar pisos. Això no és Corea del Nord", ha manifestat aquest dissabte.

Salvá ha assegurat que les polítiques d'esquerra en matèria d'habitatge demonitzen els propietaris i propugnen l'expropiació. "En un estat democràtic no es pot estigmatitzar qui estalvia i compra una casa. És seva i pot fer amb ella el que vulgui. Això no és especulació, sinó inversió. El dret a la propietat privada i l'enriquiment lícit dels ciutadans no es toquen. El contrari és Corea del Nord", ha comentat.

El candidat del partit d'extrema dreta ha reclamat que l'accés als HPO sigui prioritari per a espanyols i estrangers amb residència legal a l'Estat.

stats