Política 13/04/2019

Ciutadans critica l'"adoctrinament pancatalanista" de les aules de les Balears

El partit ha comunicat el seu suport a la denúncia presentada davant la Unesco per la Plataforma d'Associacions Balears per la Convivència de les Llengües

Ara Balears
2 min
Amb el curs acabat i les aules buides. / ISAAC BUJ

PalmaCiutadans ha mostrat aquest dissabte a través d'un comunicat el seu suport a la denúncia presentada davant la Unesco per la Plataforma d'Associacions Balears per la Convivència de les Llengües. El text registrat a la Unesco per aquesta plataforma denuncia la vulneració de drets i llibertats a les Balears per la "imposició lingüística".

El partit ha assegurat que, si governa a les Balears, "posarà fi" a la vulneració de drets i llibertats a causa de la imposició lingüística en els àmbits de l'escola i l'administració pública per part del "nacionalisme catalanista".

Ciutadans dona suport a aquesta denúncia, l'objectiu de la qual és posar en coneixement de la Unesco "com el nacionalisme catalanista vulnera drets i llibertats a l'escola i soscava la convivència en la societat de les Balears".

El partit liderat per Albert Rivera recorda que fa "anys" que denuncia "la immersió lingüística obligatòria en català a les aules" de l'Arxipèlag, la qual cosa "vulnera" el dret dels infants castellanoparlants a estudiar en la seva llengua materna, reconegut per la Unesco com un dret internacional de la infància des de l'any 1953.

També critica l'"ús imposat d'un català estàndard" en detriment de les modalitats lingüístiques de les Balears, l'"adoctrinament pancatalanista i identitari que s'està donant a les aules" i el requisit d'un títol de català per treballar en l'administració pública.

Mesures per a autònoms

El número dos al Congrés dels Diputats per Ciutadans Balears, Fernando Navarro, ha explicat les mesures que proposa la formació taronja per beneficiar els autònoms i emprenedors, durant una visita al mercat de Pere Garau juntament amb el candidat de Cs al Govern, Marc Pérez-Ribas, i la candidata al Consell de Mallorca, Beatriz Camiña.

“A Espanya hi ha tres millons d’autònoms i la seva situació no és fàcil, s’enfronten a quotes altes, a moltíssima burocràcia i a una escassa flexibilitat. En general, gaudeixen de molt pocs drets”, ha explicat Navarro, qui ha manifestat que “un país que no protegeix els seus autònoms i els seus emprenedors és un país que no té futur”.

Navarro ha dit que es compromet que “els autònoms que siguin pare o mare no paguin quotes durant els dos anys següents, una mesura que, a més d’ajudar els autònoms, afavoreix la natalitat”. “Si Cs governa, els autònoms que ingressen per sota del salari mínim interprofessional no pagaran quota”, ha dit, i ha afegit que “els autònoms deixaran d’avançar l’IVA d’aquelles factures que no hagin cobrat encara”.

stats