Política 20/05/2019

Bauzá diu que se sent "extraordinàriament ben rebut" per Ciutadans a les Balears

Soraya Rodríguez carrega contra una inexistent "aliança socialista" del PSIB i Esquerra Republicana

A. Schnabel
2 min
Ciutadans fa campanya per les europees a Pollença.

PalmaL'expresident del PP José Ramón Bauzá ha fet aquest dilluns el seu primer acte electoral a les Balears com a candidat de Ciutadans al Parlament europeu i ho ha fet a Pollença, on ha aprofitat per recordar que va patir "fa set anys un dels escarnis més agressius" a conseqüència, ha afegit, del seu "compromís de posar fi a la immersió lingüística i les polítiques pancatalanistes". També ha remarcat que se sent "extraordinàriament ben rebut" pel partit taronja a les Balears quan ha estat preguntat sobre la petició que no fes campanya a l'Arxipèlag per part de Xavier Pericay, fins ara president de Ciutadans a les Illes.

El candidat a les europees, però, ha fet cas omís de Pericay i ha citat la premsa a "un municipi tan internacional perquè tots els seus carrers estan plens de turistes de tots els llocs del món", ha dit. "Pollença simbolitza la resistència enfront del totalitarisme nacionalista pancatalanista", ha afegit Bauzá.

Una "aliança socialista" inexistent

L'expresident ha fet el discurs acompanyat de Jordi Cañas i Soraya Rodríguez, també a la llista europea de Ciutadans encapçalada per Luis Garicano, que han vingut expressament a les Illes a demanar el vot amb la intenció de contrarestar els "secessionisme identitari" i les "fronteres lingüístiques", amb paraules de Rodríguez, que també ha parlat d'una "aliança socialista" inexistent: "És veritablement lamentable que el Partit Socialista, aquí a les Balears, no només hagi governat amb Esquerra Republicana de Catalunya, sinó que hagin arribat a una coalició electoral", ha afegit la candidata. Rodríguez ha acabat la seva intervenció remarcant que "votar els socialistes és votar Esquerra Republicana".

Bauzá, Rodríguez i Cañas han fet el discurs al començament dels centenars d'escalons del carrer del Calvari, que en acabar de parlar han recorregut fins a dalt de tot sota el sol, sense ni tan sols treure's l'americana. Només han fet una aturada a mitjan camí i, en continuar veient les càmeres dels periodistes, han seguit enfilant fins a la capella del Calvari.

Ciutadans puja les escales del carrer del Calvari a Pollença.

Cañas, per la seva banda, ha dit que "els valors europeus estan en risc a Catalunya, a les Balears, a Navarra, al País Basc i a molts altres llocs" i ha assegurat que Ciutadans representa el partit contra les "barreres lingüístiques que limiten el talent i la mobilitat laboral". "Quan algú prefereix tenir un filòleg que un neuropediatre allò que fa és afectar directament els serveis dels ciutadans", ha afegit el candidat.

Segons Rodríguez, "una de les grans amenaces per avançar en la construcció europea és la lluita contra l'extrema dreta, l'extrema esquerra, el populisme, els nacionalismes xenòfobs identitaris, que avui, lamentablement, es troben dins el parlament europeu", ha dit, fent referència al PDECat i Esquerra Republicana de Catalunya.

stats