Política 06/08/2018

Ciutadans critica que Ensenyat visiti l'exposició de Santiago Sierra

La consellera Cristina Fiol assegura que "és inadmissible que es parli de presos polítics a Espanya"

Efe
1 min
L'exposició de Santiago Sierra a la Plaça d'Espanya de Palma

PalmaCiutadans a les Balears ha qualificat avui, d'"intolerable" l'anunci que ha fet el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, segons el qual planeja assistir, de manera oficial a l'acte d'inauguració de l'exposició 'Presos polítics a l'Espanya contemporània' de l'artista Santiago Sierra.

La consellera de Ciutadans, Cristina Fiol, ha assenyalat per mitjà d'un comunicat, que "es tracta d'un acte organitzat per un grup de suport a un fugitiu de la justícia (Valtonyc)".

"És inadmissible que es parli de presos polítics a Espanya", ha apuntat Fiol, que ha matisat que Ciutadans "no entra en el tema de l'art com a provocació i la seva llibertat d'expressió".

Segons la seva opinió, "és altament preocupant que el partit d'Ensenyat, MÉS per Mallorca, governi en les tres principals institucions amb seu a Mallorca -Govern, Consell i Ajuntament de Palma- i que es dediqui a promoure actes en els quals es desafien els principis d'un Estat de dret com és l'espanyol".

De la seva banda, la portaveu de Ciutadans al Consell de Mallorca, Catalina Serra, ha considerat que "és lamentable que el president de la institució insular no compleixi amb les funcions del seu càrrec".

"D'una banda, no varen anar a la recepció reial, però sí que van a la inauguració d'una exposició sobre falsos presos polítics; això demostra que Ensenyat és només el president d'una part dels mallorquins", ha afegit Serra.

stats