Política 16/01/2019

La central tèrmica de Maó s'adaptarà a la directiva europea d'emissions abans del 2020

El projecte incorpora actuacions a l'interior i l'exterior en matèria de captació d'aigua i tractament

Ivan Martín
1 min
Representants de totes les institucions afectades i d'Endesa han detallat avui el Pla que la companyia efectuarà a la central.

MaóEndesa ha presentat el Pla d'adequació ambiental de la central tèrmica de Maó, una actuació que adaptarà la instal·lació a la directiva europea d'emissions i permetrà que la planta continuï funcionant més enllà del 2020. El pla afectarà les turbines 3, 4 i 5 de la central, duent a terme la intervenció amb la tècnica actual més moderna, la injecció d'aigua desmineralitzada. A més, el projecte incorpora actuacions a l'interior i l'exterior en matèria de captació d'aigua i tractament.

A l'exterior s'aprofitarà l'aigua de l'estació depuradora de Maó - es Castell mitjançant una nova canonada subterrània. A l'interior, s'instal·larà una nova planta per al tractament de l'aigua, un dipòsit i més infraestructures per a la injecció d'aigua dins la cambra de combustió de les turbines. L'ús industrial de l'aigua procedent de les depuradores constitueix un exemple de bones pràctiques ambientals, evitant el vessament a la mar i reduint el consum dels recursos naturals. Amb aquesta intervenció, Endesa xifra en un 70% la disminució dels nivells d'emissió d'òxids de nitrogen de les turbines de la central, possibilitant cobrir el subministrament energètic de Menorca.

El conseller balear d'Energia, Marc Pons, ha destacat que l'actuació "garanteix el subministrament a l'illa mitjançant la reducció de les emissions contaminants. L'autorització del govern central es va produir el passat mes de novembre quan ja feia temps que se sabia que aquesta actuació era necessària, i des de Madrid no s'havia respost amb la suficient diligència, tenint en compte que des de l'any 2015 es demanava el permís per executar aquesta actuació". Finalment, Pons ha deixat clar que "és una primera passa perquè la central de Maó funcioni amb gas natural, un projecte que permetrà reduir encara més les emissions contaminants".

stats