Política 27/12/2019

CCOO no descarta una vaga a l'aeroport de Menorca si Aena no augmenta la plantilla

El sindicat exigeix incorporar un mínim de nou persones en temporada alta

Ivan Martín
1 min
La manca de resposta d'Aena a les demandes sindicals podria acabar amb una aturada del personas a inicis d'any.

MaóEl responsable del Grup Aena de Comissions Obreres a l'aeroport de Menorca, Ramon Carreras, ha advertit de les intencions del sindicat amb vista a principis de 2020, sempre que l'ens públic aeroportuari no doni resposta a les reivindicacions laborals que des de fa mesos s'estan denunciant i que fins i tot varen arribar a traslladar-se, durant la celebració de l'acte corresponent al 50è aniversari de l'aeròdrom menorquí, al president d'Aena, Maurici Lucena. Carreras ha deixat clar que no renuncien a utilitzar tots els mecanismes de pressió sindical: "Si no obtenim cap resposta, farem mobilitzacions i no descartam la convocatòria d'una vaga".

La vaga és la mesura més contundent, però al mateix temps la més probable, segons Carreras. "No podem estar permanentment sense avenços en matèria de millores laborals i de falta de personal. Hem acordat fer una treva per Nadal, però si passat Sant Antoni no hi ha novetats, exercirem els nostres drets sindicals", ha reconegut. Carreras condiciona les accions de protesta a la resposta d'Aena envers dues qüestions: "No tenim resposta sobre les necessitats de personal ni la implantació del sistema de control remot. Falta informació".

Cal recordar que Comissions Obreres exigeix incorporar un mínim de nou persones en determinats departaments de l'estructura laboral d'Aena a l'illa. "En aquests moments som 180 els treballadors d'Aena a Menorca i demanam el reforç de tres tècnics de programació, tres administratius i tres persones més a informàtica", ha assenyalat Carreras.

stats