Política 14/02/2018

Es Castell tindrà un nou geriàtric per a 80 persones l'any 2021

El Govern balear es compromet a invertir-hi 6 milions d'euros i donar així resposta a una demanda històrica del municipi menorquí

Iván Martín
1 min
El nou equipament tindrà capacitat per a 70-80 persones i s'ubicarà a Santa Anna.

Es CastellSatisfacció al Castell perquè una demana històrica queda resolta amb l'anunci efectuat aquest dimecres matí pel Govern balear. La construcció d'un nou geriàtric per al municipi serà una realitat l'any 2021, un cop entri en funcionament. Així ho han constatat els representants del Govern, Consell insular i Ajuntament del Castell que han assistit a la presentació. El Consistori va cedir uns terrenys de 3.000 metres quadrats a la urbanització de Santa Anna i l'Executiu autonòmic el farà possible gràcies a la inversió de 6 milions d'euros.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat "l'empenta que estam donant a l'aplicació de la llei de la dependència i l'aposta ferma de cara a les persones en situació de dependència i també a les seves famílies". Per la seva banda, la consellera balear de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha remarcat que "actualment hi ha a Menorca 251 places de residència per a persones en situació de dependència i amb la inversió que comença durant aquesta legislatura augmentarà l'oferta amb prop de 230 noves places, pràcticament duplicam els registres".

L'Executiu preveu convocar el concurs arquitectònic enguany i es compromet a incloure les partides necessàries per executar el projecte en els pressupostos dels pròxims tres anys. El Govern finançarà la construcció mitjançant la Conselleria balear de Serveis Socials. El batle del Castell, Lluís Camps, ha assegurat que "el projecte és possible gràcies a les peticions que els nostres veïns han traslladat als estaments polítics. Estm d'enhorabona".

stats