El PP deixarà la seu de Génova per intentar trencar amb el llast de la corrupció

Casado anuncia un congrés a la tardor per recuperar el vot perdut a Vox i Ciutadans

2 min
El líder del PP, Pablo Casado, ha valorat la petició del govern espanyol de prorrogar l'alarma fins el 9 de maig durant una conferència sobre empresa familiar celebrada a Madrid.

MadridPablo Casado maniobra després del fracàs electoral a Catalunya. Tot i assegurar que no cal fer autocrítica pels mals resultats, ha anunciat davant del comitè executiu del partit que en breu es traslladaran de seu, abandonant així la del carrer Génova número 13 a Madrid, per intentar deixar enrere el llast de la corrupció. "Des d'avui la direcció nacional no tornarà a donar explicacions sobre qüestions passades que hagin pogut perjudicar el partit. No ens ho podem permetre més amb el calendari judicial que ve per davant", ha assenyalat per trencar amb el passat. Casado també ha anunciat la celebració d'un congrés a la tardor, una convenció nacional, per intentar tornar a aglutinar el vot de centre dreta que ha fugit a Vox i Ciutadans.

El líder del PP atribueix a la nova confessió de l'extresorer del partit Luis Bárcenas -que considera una conxorxa entre l'extresorer i la Fiscalia i el govern espanyol- el fracàs en les eleccions catalanes. Això i a la baixa participació, perquè al seu parer els comicis no s'haurien hagut de celebrar en un context de pandèmia. Per això ha encarregat al comitè de direcció estatal i autonòmic el que ha anomenat un "pla estratègic de recuperació" de l'espai electoral a Catalunya "reforçant l'estructura del partit poble a poble" sota el lideratge d'Alejandro Fernández, "que ha demostrat ser el millor candidat".

L'alternativa a una refundació

La maniobra de Casado està centrada en intentar desvincular-se del passat a les portes de la declaració de Bárcenas en el judici a la caixa B, que de moment s'ha ajornat sine die per l'hospitalització per coronavirus de l'exgerent del PP Cristóbol Páez, acusat pel presumpte pagament amb diners de donacions la reforma de la seu de Génova. Des de fa mesos que el PSOE l'adverteix que la millor solució seria la refundació, vist el llast de la corrupció, però de moment el líder del PP provarà amb un nou impuls al que ell anomena regeneració. "No crec en l'actitud inquisitorial, sinó en la transparència", ha assenyalat anunciant també la creació d'un "departament de compliance que establirà mecanismes de transparència, rendició de comptes i un canal anònim de garanties, similar al que passa a les grans empreses".

L'anunci, sumat a la celebració d'un congrés a la tardor, suposa una forma d'intentar desempallegar-se dels recels dels barons, que han demanat canvis a l'executiva vistos els resultats a Catalunya i temien una deriva radical per intentar captar votant de Vox. Però avui Casado ha volgut de nou defensar les sigles del PP com les aglutinadores del votant de centre dreta i ha presentat la celebració del Congrés com una forma d'intentar recuperar persones que els han abandonat els últims cinc anys. "El que seria més còmode és apropar-se a les tesis radicals", ha reconegut, assegurant que el que és necessari és intentar guanyar les eleccions amb "propostes d'unitat" perquè el PP "no és un partit de vísceres".

stats