Publicitat
Publicitat

Alguns vestits de la trama Gürtel, a contenidors de roba utilitzada

El TSJ de València acorda donar a entitats benèfiques 11 vestits, 4 americanes, 2 abrics i uns pantalons que Francisco Correa va regalar a l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret

El Tribunal Superior de Justícia de València (TSJCV) dipositarà en contenidors de recollida de roba usada de la ciutat de València les peces que la trama Gürtel va regalar l'excap de gabinet de la conselleria de Turisme Rafael Betoret, condemnat per suborn passiu en la 'causa dels vestits'.

En una providència feta pública avui, el magistrat president del tribunal del jurat que va jutjar l'expresident Francisco Camps i el diputat del PP Ricardo Costa en la causa ha acordat el lliurament d'aquestes peces a una entitat sense ànim de lucre.

Es tracta d'11 vestits, 4 americanes, 2 abrics i uns pantalons que es dipositaran en contenidors de recollida de roba usada sense cap distintiu per evitar-ne la possible identificació.

"Per la naturalesa dels béns, la seva realització per persona o entitat especialitzada, o subhasta pública, resultaria antieconòmica", recull la providència, alhora que acorda la cessió anònima a una entitat sense ànim de lucre a través de contenidors de recollida de roba usada de l'Ajuntament de València.

Contra aquesta decisió es pot interposar un recurs de súplica en el termini de tres dies.

Betoret i l'exvicepresident de la Generalitat Víctor Campos van assumir la seva responsabilitat en un delicte continuat de suborn passiu el setembre del 2011 en l'esmentada causa, una de les investigades en la branca valenciana del cas Gürtel i, fins al moment, l'única que ha celebrat judici oral.

El novembre del mateix any, Betoret va lliurar al jutjat les peces de vestir que va rebre de la trama Gürtel i el president del tribunal va preguntar a les parts quin destí els havia de donar.

Betoret i Campos, després de reconèixer la seva culpa, van ser condemnats a multes de 9.600 euros cadascú per un delicte continuat de suborn passiu impropi, en haver acceptat peces de vestir de la suposada xarxa de corrupció.

La sentència establia que havien de lliurar o abonar la quantitat corresponent al valor de les peces que es va fixar en els fets provats, que en el cas de Betoret superava els 7.000 euros.

Complint amb aquesta resolució, l'excap de gabinet va lliurar totes les peces de vestir que ara seran donades a entitats benèfiques.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF