Política 19/04/2018

L’empresari Jaume Garau ja declara davant el jutge

Segons 'Diario de Mallorca', Pere Muñoz ha negat tenir tracte de favor amb Jaume Garau

Ara Balears
2 min
L’empresari Jaume Garau ja està declarant davant el jutge

PalmaÉs el darrer a declarar i haurà de resoldre molts dubtes. L’empresari Jaume Garau és la cinquena persona relacionada amb MÉS per Mallorca que respon les preguntes del jutge d’instrucció del cas Contractes i del fiscal anticorrupció.

Amb el temps just, molt poc abans de les onze i mitja, hora en què tenia prevista la declaració, ha arribat, amb la seva advocada, l’empresari, que s’encarregà de la campanya electoral de MÉS per Mallorca. Garau és investigat per si va rebre un tracte de favor per part de dues conselleries que estan en mans del partit polític al qual és proper, tant la conselleria de Cultura, dirigida aleshores per Ruth Mateu, com de la Turisme, que dirigia Biel Barceló.

Durant la segona jornada de declaracions també ha estat el torn de l’exdirector de l’Agència Balear de Turisme, Pere Muñoz, que dimití el càrrec precisament per aquest cas. “Quan s’aclareixi tot, ja faré declaracions”, ha comentat a la premsa en acabar.

Tot i així, Pere Muñoz ha defensat la legalitat del contracte adjudicat a dit a l'ideòleg de Més, segons ha informat 'Diario de Mallorca'. L'acusat ha negat davant del jutge haver adoptat un tracte de favor al seu company de partit, Jaume Garau.

Ahir fou el torn d'antics alt càrrecs de Cultura, que negaren cap fraccionament de contractes i defensaren que s’havia fet “una bolla” amb tot. De moment, falta veure de qui és la responsabilitat de convidar justament les tres empreses vinculades a l’empresari Garau perquè participassin en dos estudis de l’Institut d’Estudis Baleàrics. Qui en va ser director, Josep R. Cerdà, digué que la proposta arribà de la Direcció General de Cultura, que dirigia Jaume Gomila.

stats