Política 14/09/2020

Canvi de model econòmic i rescat social: les claus del nou curs polític de MÉS

El coordinador ecosobiranista, Antoni Noguera, ha remarcat la necessitat d'invertir en un sistema que es consolidi en pilars com la sanitat, l'educació i la protecció social

Ara Balears
1 min
Antoni Noguera “De vegades he trobat a  faltar la complicitat de Podem, especialment en polítiques d’esquerra”

PalmaMÉS per Mallorca marca el rescat social i el canvi de model econòmic com les claus més importants per al partit ecosobiranista davant el nou curs polític. A través d'una reunió telemàtica, el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha defensat davant l'executiva del partit les noves línies estratègiques que marcaran el futur polític dels ecosobiranistes.

Noguera ha dit que, davant una situació de crisi social i econòmica, "és ben hora de fer una aposta clara i ferma per reforçar els serveis públics", i ha remarcat que "només amb una arquitectura institucional de caràcter públic que consolidi pilars bàsics com la sanitat, l'educació i la protecció social podrem garantir que tothom pugui tirar endavant". El coordinador de MÉS per Mallorca ha recordat, també, la crisi econòmica del 2008 i ha afirmat que els populars aprofitaren la situació per "desmantellar, retallar i privatitzar serveis". Aixi doncs, ha subratllat que davant la nova crisi "hem de rescatar persones i no entitats financeres".

Pel que fa a la necessitat d'un canvi de model econòmic a les Illes, Noguera ha assegurat que "la crisi actual ha visualitzat allò que hem alertat des de fa molt de temps". L'ecosobiranista ha definit el model actual com "un model productiu excessivament vulnerable i exposat a factors externs". A més, Noguera ha remarcat que "la crisi no ha de ser una excusa perquè les reivindicacions justes de finançament quedin en l'oblit o un segon pla".

stats