Violència masclista
Política 29/12/2022

El candidat de Vox a la Generalitat Valenciana va ser condemnat a un any de presó per violència masclista

Carlos Flores Juberías va perseguir, insultar, vexar i amenaçar la seva exparella i mare dels seus fills

2 min
El catedràtic de dret constitucional Carlos Flores.

ValènciaCarlos Flores Juberías, el candidat de Vox a presidir la Generalitat Valenciana, va ser condemnat l'any 2002 a un any de presó després de cometre un delicte de violència psíquica habitual i 21 faltes de coaccions, injúries i vexacions contra la seva exparella i mare dels seus fills.

La sentència de l'Audiència Provincial de València, desvelada pel diari Levante, també va imposar a Flores una inhabilitació d'un any per ser triat per sufragi passiu, la prohibició d'acostar-se a la seva exparella durant tres anys i el pagament d'una indemnització de 6.000 euros. El tribunal va considerar provat que el també catedràtic de dret constitucional va perseguir la seva exparella un total de 21 cops una vegada s'havien divorciat, amb insults, vexacions i amenaces tant a casa seva com pel carrer i al col·legi dels fills. La sentència va confirmar que l'acusat va acudir en set ocasions a casa de la seva ex i sota el seu balcó la va insultar dient-li "lladre, segrestadora de nens, propietària de calabós, puta", a més d'amenaçar-la: "T'estaré fotent tota la vida fins que et moris i acabi amb tu".

Després de la difusió de la notícia, aquest dijous en una entrevista a esRadio, el candidat de Vox ha assegurat que la formació ultra ja coneixia els fets quan el va elegir. També s'ha penedit per un comportament que ha insistit que es va produir fa 21 anys. "Tots, en un moment o un altre, hem fet coses inapropiades de les quals ens hem penedit, i jo soc el primer a lamentar el mal causat", ha afegit.

A més de la condemna per violència masclista, el currículum de Flores també inclou haver format part l'any 1982 de la candidatura a les Corts Valencianes de Fuerza Nueva, el partit amb el qual l'ultradretà Blas Piñar va voler aglutinar l'extrema dreta un cop mort el dictador Francisco Franco.

Aquest passat polític no va impedir que l'any 2016 el catedràtic fos elegit, a proposta del Partit Popular, membre del Consell Valencià de Transparència, un càrrec al qual suma el de vocal de la Junta Electoral del País Valencià.

Més enllà de la seva afinitat ideològica, en l'elecció de Flores per part de Vox ha jugat un paper clau la seva rellevància mediàtica, atès que participa habitualment en tertúlies en mitjans de comunicació com À Punt o La 8 Mediterráneo, una experiència que ben segur li serà útil en els debats electorals. Un altre espai on el candidat de Vox també es mou amb solvència és a les xarxes socials, especialment a Twitter, on no dubta a mantenir debats ben encesos.

stats