Política 05/09/2019

Biel Company: "Estam davant les retallades progressistes d'Armengol"

El president del PP balear reclama la via judicial si el govern espanyol no paga els 177 milions d'euros que corresponen a les Balears

Maria Llull
2 min
Els diputats del PP Toni Costa i Biel Company han comparegut davant dels mitjans aquest dijous

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha donat inici al curs parlamentari del seu partit reclamant que la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, expliqui "quines retallades" hi haurà aquest inici de legislatura, provocades per la situació econòmica del Govern, amb un forat de 500 milions d'euros. "Estam davant les retallades progressistes d'Armengol", ha afirmat després de les jornades parlamentàries dels populars d'aquest dijous.

Company ha tornat a desglossar el forat del Govern i ha insinuat que "hi ha rumors a la Conselleria d'Hisenda que no estan agradant gens als funcionaris", amb referència a probables retallades. "De moment, les inversions estan aturades", ha destacat.

Pel que fa al creixement econòmic, Company ha recordat que "Armengol l'havia previst del 2,7% i, segurament, estarà per davall del 2%". Segons el portaveu popular, aquesta diferència implica "un forat de 150 milions només en recaptació d'impostos".

A més, "es varen pressupostar 180 milions del Conveni de carreteres, els quals no arribaran i augmentaran el forat", ha continuat Company, qui també ha fet referència als 177 milions del sistema de finançament que l'Estat no paga a les Balears. De fet, el portaveu del PP ha reclamat "la via judicial si és necessari" i ha instat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, a "convocar el Consell de Política Fiscal i Financera".

Segons Company, el Govern ha acumulat 417 milions de dèficit de gener a maig, tot i que "només estan permesos 28 milions per a tot l'any". "S'han passat de quasi 400 milions", ha afirmat. El diputat popular també ha subratllat que "el deute de la comunitat s'ha incrementat 900 milions d'euros en 4 anys".

"Ara ho ha d'arreglar Armengol", ha indicat Company, qui també ha volgut recordar que la presidenta de l'Executiu "no compareixerà per iniciativa pròpia", sinó perquè "el PP ho va sol·licitar la setmana passada". El popular ha qualificat l'actual situació econòmica de "molt complicada" i ha ironitzat assegurant que l'exconsellera d'Hisenda Catalina Cladera "s'ha salvat" després de "partir al Consell".

"Armengol va dir que amb Sánchez viuríem molt millor. Potser ella viu millor", ha continuat Company. El cap de l'oposició s'ha mostrat contundent a afirmar que "hi haurà retallades sense cap dubte" i ha demanat que "la senyora Armengol ens digui on".

stats