Política 21/04/2018

Bel Busquets vol ser la candidata de MÉS al Consell

“Tenc il·lusió, forces i experiència”, va assenyalar

A. Riera / S. Vidal
2 min
Bel Busquets vol ser la candidata de MÉS al Consell

Palma“Després de pensar-hi molt, i també després d’haver mantingut llargues converses amb molts de companys i amics (i les que em quedau!), vull compartir amb tots vosaltres que he decidit presentar-me a les primàries de MÉS per Mallorca per encapçalar la candidatura al Consell”. D’aquesta manera la vicepresidenta del Govern i actual consellera de Turisme, Bel Busquets, va anunciar a través de la xarxa social Facebook que es presentarà a les primàries de MÉS per ser candidata al Consell de Mallorca.

La també secretària general del PSM-Entesa i coordinadora de MÉS, juntament amb Guillem Balboa, va explicar que assumeix el repte perquè té “il·lusió, forces, bagatge i experiència”. I ho anuncia ara perquè, després de conèixer les aspiracions a la candidatura al Govern per part de Miquel Ensenyat i Fina Santiago, “no podem obviar que som una força municipalista”, va dir, i “tenc experiència”.

En el seu escrit, Busquets va fer referència també al fet que les dones han d’assumir reptes, “especialment les que ho feim conscients de la nostra condició de tres voltes oprimides i tres voltes rebels”, va escriure fent al·lusió als versos de la poeta catalana Maria Mercè Marçal.

Amb tot, podria ser que la seva no fos l’única candidatura. El termini per a les presentacions es coneixerà en la propera assemblea, que es farà el 14 de maig. Pel que fa a les sospites que el també coordinador Guillem Balboa s’hi presentàs, va dir: “Tenim molt bona relació, hi he xerrat i m’ha donat el seu suport”, va dir, cosa que “no vol dir que ell o qualsevol altre que ho vulgui s’hi presenti”, va aclarir.

L’actual consellera de Turisme també explicà la seva aposta per “continuar transformant el model territorial de Mallorca, defensant-ne el paisatge i els valors naturals”. Té les idees clares sobre el futur de la institució insular: “Ha de continuar amb un pacte d’esquerres per poder donar respostes a la ciutadania i un servei als pobles a través de la cultura, els serveis socials, l’esport i el territori”. Però no només això, Busquets recorda que el Consell acaba de rebre les competències en Promoció Turística i que la propera legislatura tindrà també Igualtat i Joventut. “De cada vegada és més l’administració insular que ha de ser”, va afegir.

Candidats al Parlament

La vicepresidenta del Govern assegura que la decisió és únicament seva i no respon a cap petició dels candidats. “No prendré partit per cap dels dos, em pareixen magnífics tots dos”, assenyalà. La candidatura al Govern i la llista que l’acompanyarà al Consell en cas de ser elegida “és una passa que hem de fer entre tots i totes”.

Els inicis polítics de Bel Busquets són a Algaida, d’on formava part de l’agrupació local del PSM com a militant i s’encarregava del vessant comunicatiu de la formació. Devers quinze anys després, sumant experiència en el currículum polític, ha passat aquesta legislatura de ser diputada de MÉS al Parlament -portaveu a les meses d’Educació i de Cultura- a vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme.

stats