Política 12/09/2017

L'alcalde d'Alaró denuncia l'aparició d'un xai negre mort a casa seva

Guillem Balboa ha posat els fets en mans de la Guàrdia Civil, que podria ser una acció xenòfoba o només una bretolada

Efe
1 min
El pròxim alcalde d’Alaró, de la coalició ecologista i sobiranista Més per Mallorca, Guillem Balboa Buika.

PalmaL'alcalde d'Alaró, Guillem Balboa, ha denunciat davant la Guàrdia Civil que fa un parell de setmanes va trobar al pati de casa seva un xai negre agonitzant que havia rebut una pallissa, i que va acabar morint poc després.

Balboa, el primer alcalde negre d'un municipi dels Països Catalans, tornava de vacances amb la seva família quan va trobar l'animal, segons han informat fonts de MÉS per Mallorca, formació a la qual pertany el primer edil.

Els motius de l'autor o autors d'aquesta acció es desconeixen; tant podria tractar-se d'una agressió xenòfoba o feixista, o simplement una bretolada.

Balboa prefereix que aquest assumpte no es converteixi en un circ mediàtic -després que hagi estat publicat en un diari local– amb la finalitat de salvaguardar la imatge del municipi mallorquí d'Alaró, han afegit.

"Són uns fets molts greus, contra la intolerància, tolerància zero", ha dit el portaveu adjunt de MÉS per Mallorca, David Abril, als passadissos del Parlament en ocasió del ple.

Per la seva banda, els portaveus dels grups parlamentaris de Podem, El Pi, PSIB i Ciutadans han expressat el seu rebuig a aquest tipus d'actuacions "d'odi" i han mostrat la seva solidaritat amb Balboa.

stats