Política 01/08/2018

Colau i Noguera comparteixen polítiques de transformació

Els dos batles s'han reunit avui a Barcelona per parlar d'habitatge, turisme i medi ambient com a eixos per a la transformació de Palma i la capital catalana

Ara Balears
1 min
Ada Colau es reuneix amb el batle de Palma, Antoni Noguera

PalmaEl batle de Palma, Antoni Noguera, s'ha reunit avui a l'Ajuntament de Barcelona amb la batlessa Ada Colau. Tots dos han abordat temes que afecten ambdues ciutats i que esdevenen els reptes de present i futur més importants, com l'accés a l'habitatge, les dinàmiques turístiques, el medi ambient o la cultura.

Noguera ha destacat que "ha estat una trobada per compartir relats, experiències i també iniciatives, especialment sobre el tema de l'habitatge, molt connectat amb les dinàmiques turístiques". El batle de Palma també ha destacat la cultura, "un pilar imprescindible del nou relat de ciutats mediterrànies com Barcelona o Palma". Noguera també ha mostrat interès en la manera com s'ha gestionat el contracte elèctric d'autoproducció de Barcelona.

Colau, per la seva banda, ha defensat que les ciutats han de treballar juntes i ha destacat que "amb Palma compartim el model de ciutat pel fet que el tema turístic és una activitat important que volem que sigui d'èxit però sostenible".

La batlessa de Barcelona també ha destacat que "ja compartim amb Palma experiències per posar ordre i que l'activitat turística sigui profitosa però combinable amb altres usos". Pel que fa a l'accés a un habitatge assequible, Colau ha defensat la regulació del lloguer a través de la modificació de la Llei d'arrendaments urbans i l'impuls que poden fer les ciutats en aquest sentit.

Colau també ha apostat per un major intercanvi cultural entre les dues ciutats i dur a la pràctica més iniciatives conjuntes. "Palma és una ciutat que ens resulta molt propera i amb la qual compartim llengua, cultura i moltes coses més" ha afirmat.

stats