Política 24/06/2019

Ratificada l'entrada de Podem al Govern balear amb el suport del 90% dels vots de les bases

899 persones de la formació morada s'han manifestat a favor de formar part de l'Executiu amb el PSIB-PSOE i MÉS per Mallorca

Ara Balears
2 min
Primera reunió de candidats de Podem, a Palma.

PalmaLes bases de Podem a les Illes Balears volen que la formació s'integri en el Govern de la Comunitat Autònoma amb el PSIB-PSOE i MÉS per Mallorca. En percentatge han estat un 91,27% dels vots que han dit sí i un 8,73% que han votat que no. I en xifres absolutes, 899 persones hi estaven a favor i 86 hi han votat en contra.

La votació de la consulta es va obrir divendres passat i s'ha mantingut oberta fins aquest dilluns a les 17 h. La pregunta que havien de respondre era: "Estàs d'acord que Podem entri en el Govern autonòmic de les Illes Balears al costat dels partits PSIB-PSOE i MÉS per Mallorca per poder fer polítiques que posin fi a les desigualtats socials i protegeixin el nostre territori, on, a més, Podem tingui la vicepresidència del Govern autonòmic?".

La formació ha recordat que l'acord inclou que Unides Podem gestioni una conselleria associada a la Vicepresidència del Govern de Canvi Climàtic i diversificació de model productiu on s'inclourien Canvi Climàtic i Transició Energètica, Innovació i Indústria, una conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Sobirania Alimentària i una viceconselleria de Qualitat i Memòria Democràtica en què s'inclouen Transparència, Participació i Memòria Democràtica.

Una vegada ratificada per les bases la decisió d'entrar en el Govern, tot apunta que Juan Pedro Yllanes serà el nou vicepresident del Govern balear. Yllanes també ocuparà la Conselleria de Canvi Climàtic i Diversificació del Model Productiu. I, d'altra banda, la secretària general del partit morat, Mae de la Concha, s’encarregarà d’Agricultura, Pesca i Sobirania Alimentària. A més, el fins ara vicepresident del Consell de Mallorca, Jesús Jurado, serà el secretari autonòmic de Qualitat i Memòria Democràtica.

stats