Convenció del PP

“Qui no aixequi la bandera és socialista o comunista”

2 min
La plaça de toros de València ahir durant l’acte de clausura de la convenció del PP.

València“Em pots fer una foto?”, li demana un noi jove, de no més de 20 anys, que havia vingut a València des de Salamanca a una altra noia. La imatge anava directament a les històries d’Instagram. Just en el moment en què l’objectiu de la càmera del telèfon mòbil l’enfocava, ell observava com Pablo Casado entrava a la plaça de toros de València. Sonava You are the people, de Martin Garrix, i el líder popular començava una volta a la plaça per saludar els que estaven més a prop de l’arena. Casado no arribaria al punt de la grada on hi havia el jove, però ell es conformava amb ser-hi, amb fer onejar la bandera de plàstic blava del PP.

Una mica més amunt, ja feia estona que tres noies ballaven dretes al ritme de la música que punxava el DJ El Pulpo, el mateix que va animar l’última nit electoral a Génova, la de la victòria aclaparadora d’Isabel Díaz Ayuso. “Qui no aixequi la bandera és socialista o comunista” o “Oa, oa, oa, Pablo a la Moncloa” cridava el DJ alternant des de reggaeton fins a pasdobles. Fins i tot la presidenta de Noves Generacions, Bea Fanjul, o l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, es van atrevir a pujar a l’escenari. Almeida per intentar convèncer sense èxit la plaça de posar l’himne de l’Atlètic de Madrid, del qual és seguidor.

El PP omple la plaça de toros de València on el partit clausura la seva convenció

A les grades continuaven onejant les banderes blaves, d’Espanya, alguna senyera, i també circulaven les cerveses. Formigueig de camises blanques i blau clar amunt i avall fins que l’organització va fer desallotjar l’anella superior del recinte per motius de seguretat. “En una altra formació haurien cremat la zona de dalt. El PP ha de donar exemple”, desdramatizava El Pulpo, que també provava poc després de reubicar una senyora que s’havia perdut. “És cap a la dreta o cap a l’esquerra? Tot i que jo em quedaria amb la dreta, eh”, feia broma.

A fora s’hi havien quedat desenes de persones que li feien un passadís a Casado abans d’accedir al recinte. “Jo he estat molts cops aquí fora”, recordava ell. La plaça plena recordava el PP de les majories absolutes, d’Aznar i Rajoy. El que vol ara Casado.

stats