Política 29/06/2022

Les Balears rebran 46 milions d'euros de l'Estat per potenciar l'habitatge social

També es destinaran a millorar la sostenibilitat energètica d'alguns edificis

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern i el conseller de Mobilitat i Habitatge durant la visita.

PalmaEl govern espanyol ha informat aquest dimecres que destinarà 46,49 milions d'euros a potenciar l'habitatge social a les Illes Balears. Segons ha explicat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears, aquesta partida pressupostària forma part dels fons Next Generation i està previst que se'n destini una part a impulsar la rehabilitació d'algunes residències i l'altra a incrementar el nombre d'habitatges socials en edificis energèticament sostenibles.

A través d'una nota de premsa, l'executiu de l'Estat ha explicat que l'Arxipèlag rebrà 34,18 milions d'euros enguany i 12,31 l'any que ve. Aquesta inversió se suma als 52,5 milions que ha rebut entre l'any passat i enguany per tal de millorar la sostenibilitat energètica dels habitatges socials de les Illes Balears.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha assegurat que l'executiu espanyol està treballant per garantir que els 34,18 milions d'euros prevists per a enguany arribin a les Illes Balears tan prest com es pugui per tal de poder activar aquests projectes "l'abans possible". En aquest sentit, Sánchez ha assegurat que "tenim la necessitat d'aconseguir els objectius establerts en matèria de rehabilitació residencial i incrementar a curt termini el nombre d'habitatges de lloguer social, per aconseguir l'accés a un habitatge digne, adequat i assequible, així com per millorar la qualitat de vida, el confort i el benestar de la ciutadania".

stats