Política 07/01/2020

Les Balears, pràcticament absents del debat d'investidura

Només Mireia Vehí, Joan Baldoví i Oskar Matute han fet referència a les Illes

Maria Llull
2 min
Juan Pedro Yllanes, Francina Armengol, Manuel Cruz i Miquel Iceta en el Congrés aquest dimarts

PalmaLes Balears han estat pràcticament absents del debat d'investidura de Pedro Sánchez. Un parell de mencions en tres dies ha estat l'únic protagonisme de les Illes. El primer a fer-ne menció dissabte va ser el diputat de Compromís, Joan Baldoví, quan va reivindicar un finançament just per a les Balears, Catalunya i el País Valencià. I aquest dimarts s'ha pogut sentir la diputada de la CUP, Mireia Vehí, reivindicant la figura d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar, i el diputat de Bildu, Oskar Matute, posant sobre la taula la problemàtica de les Kellys.

Aquestes han estat les poques mencions que s'han fet de les Illes, si deixam de banda els polítics balears que s'han desplaçat alguna de les jornades de debat a Madrid per seguir la investidura, com ha estat el cas del senador autonòmic de MÉS, Vicenç Vidal; la presidenta del Govern balear, Francina Armengol; el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, o el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera.

Precisament va ser Vicenç Vidal qui agraí dissabte a Joan Baldoví que mencionàs les Balears després de set hores de debat.

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, també va destacar dissabte que les Balears havien estat "les grans absents" dels discursos.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha mostrat menys crítica amb la manca de presència de les Balears en els discursos dels diputats estatals i ha estat optimista en assenyalar que el nou govern espanyol té "un full de ruta d'esquerres com el de les Balears".

I pel que fa al vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, ni tan sols ha mencionat les Balears en la seva felicitació pel nou executiu de coalició a les xarxes socials.

stats