Política 21/11/2021

Bal (Cs) sobre Armengol: "S'ha convertit en el José Montilla d'aquell moment nefast per a Catalunya"

El vicesecretari general del partit taronja ha intervingut en la primera convenció política del partit a les Balears

ARA Balears
2 min
Edmundo Bal, aquest diumenge a la primera convenció política de Cs.

PalmaEl vicesecretari general i portaveu estatal de Ciutadans, Edmundo Bal, ha participat aquest diumenge en la primera convenció políitca del partit a les Balears. Durant la seva intervenció, ha advertit que la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, "pràcticament s'ha convertit en el José Montilla d'aquell moment nefast per a Catalunya, que va donar lloc al fet que s'iniciàs, posteriorment, el torcebraç nacionalista".

D'aquesta manera Bal s'ha referit a la presidenta del Govern, després que MÉS participàs en la manifestació per la independència del País Basc, al costat de BNG i ERC, on Arnaldo Otegi va pronunciar unes "nefastes" declaracions sobre concòrdia. "Arnaldo Otegi no pot parlar de concòrdia ni donar lliçons a ningú perquè no té cap mena d'autoritat", ha criticat Bal, al mateix temps que ha retret tant al PSOE com a Unides Podem la seva "nefasta" esmena a la Llei de Memòria Democràtica.

"Ciutadans no participarà en el blanqueig d'Otegi ni de partits separatistes, com tampoc en una Llei de Memòria Democràtica selectiva, que suposa una amnèsia de les víctimes del terrorisme", ha subratllat. Així mateix, ha acusat Armengol de "cedir davant els nacionalistes en exigir el català als professionals sanitaris, la qual cosa farà que les persones que viuen a les Balears tinguin una sanitat pitjor". "Encara sort que el Suprem ha tomat aquesta qüestió", ha postil·lat.

Per altra banda, el portaveu adjunt de la formació en el Congrés dels Diputats ha apuntat que "Cs ha aconseguit que el Turisme sigui declarat com a activitat estratègica nacional, una qüestió clau per a les Balears, malgrat tenir el vot en contra del Govern". "No obstant això, el govern de Sánchez ens ha vetat el paquet d'ajudes directes per import de 20.000 milions que sol·licitàvem per a aquest sector tan important", ha afegit.

Recurs d'empara

Bal ha dit que tampoc ha acceptat "la cessió dels terrenys de Son Busquets per permetre-hi la construcció de 900 habitatges, fet que aconseguiria abaixar el preu de l'habitatge, ni l'actualització del complement d'insularitat per als empleats públics de l'Estat a les Balears". Així mateix, ha criticat que "mentre el govern central aprova, gràcies a Vox, una pujada del 2% dels seus sous, rebutja altres propostes de Cs".

En aquest sentit, Edmundo Bal ha anunciat que la formació liberal "presentarà un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional per l'actitud antidemocràtica, autoritària i caciquista del govern, que ha vetat més de 1.000 esmenes presentades pels diferents grups en el Congrés dels Diputats". Segons el membre del partit taronja, "és un clar abús del seu dret a veto que va en contra del criteri dels lletrats de la Cambra".

stats