Política 09/12/2018

El dret d'autorderminació i el REB, les preguntes de l'oposició en el proper ple del Parlament

La sessió plenària de dimarts serà la darrera ordinària de l'any abans del ple de pressupostos previst entre el 18 i el 20 de desembre

Ara Balears
2 min
El PP demanarà a Armengol  sobre el dret d'autodeterminació en ple de dimarts

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, es pronunciarà en el ple del Parlament de dimarts que ve sobre el dret d'autodeterminació, en resposta a una pregunta que plantejarà el líder del PP, Biel Company, segons informa l'agència Efe. En concret, el portaveu del principal grup de l'oposició demanarà a la cap de l'executiu balear si considera que s'ha de reformar la Constitució per incorporar-hi el dret d'autodeterminació.

És un tema que la presidenta balear ha comentat amb anterioritat. Per exemple, ho va fer en la seva aparició al programa 'Salvados: El rompecapezas español', que presenta Jordi Évole i s'emet a La Sexta. En aquest debat al costat d'altres quatre presidents autonòmics, Armengol va negar que hauria posat urnes l'1 d'octubre i va decantar-se per plantejar primer una reforma al govern espanyol.

En el torn de preguntes de control al Govern per part de l'oposició, la presidenta tornarà a respondre, a més, preguntes sobre l'esperat Règim Especial de Balears (REB). El diputat d'El Pi, Jaume Font, ha registrat una qüestió en la qual planteja, amb to irònic, a "quin any es referia" Armengol quan va anunciar que el nou REB estaria tancat el novembre.

L'ordre del dia de la sessió plenària de l'11 de desembre serà la darrera ordinària de l'any abans del ple de pressupostos previst entre els dies 18 i 20 de desembre. Inclourà també la convalidació d'un decret llei del Govern per demanar crèdits suplementaris per pagar les indemnitzacions per sentències judicials contra desclassificacions urbanístiques avalades per una llei del 2008 i per abonar ajudes als damnificats per la torrentada del Llevant.

Finalment, està prevista l'aprovació de la llei de camins públics i rutes d'interès excursionista que va impulsar el Consell de Mallorca.

stats