Política 20/04/2019

La motxilla austríaca: una de les mesures que vol implantar el govern Sánchez, proposta ara del PP

El PP assegura que fomentarà la contractació indefinida, la mobilitat i la flexibilitat

Ara Balears
1 min
La motxila austríaca: una de les mesures que vol implantar el Govern Sánchez, proposta ara del PP

PalmaLa candidata al Senat del PP, Maria Salom, i la candidata al Congrés, Marga Prohens, han assistit aquest dissabte a un acte amb apoderats de la formació a Inca. Salom ha defensat la feina feta pel PP. "Durant els anys en què ha governat el Partit Popular, a Espanya s'han creat més de vuit milions de llocs de feina".

Salom ha afirmat que "impulsarem, de manera gradual, un fons individual en el qual empreses i treballadors aportaran una quantitat de manera regular a l'estil de la coneguda motxilla austríaca. Aquest fons, diu, es mantindrà al llarg de tota la vida laboral del treballador i podrà ser rescatat quan es produeixi un acomiadament improcedent, el titular canviï de localitat de residència, decideixi invertir en la seva pròpia formació o en el moment de la jubilació. Precisament, a principi del mes de febrer el Govern socialista va anunciar la motxilla austríaca entre les seves mesures econòmiques de l'Agenda del Canvi a partir del 2020.

La candidata al Senat també ha assegurat que "el PP reforçarà els mecanismes que fomentin la contractació indefinida i la mobilitat i flexibilitat del nostre mercat de feina".

Per part seva, la candidata del PP a les eleccions generals del 28 d'abril, Marga Prohens, ha qualificat de "persecució", les mesures que afecten "els vehicles dièsel", segons afirma, dutes a terme "per part de Sánchez i Armengol". Prohens considera que les conseqüències són evidents, ja que "fàbriques com la de Mercedes a Vitòria han anunciat la reducció de producció, i la fàbrica de Nissan a Barcelona ha anunciat un ERO que afectarà 600 treballadors".

stats