Política 28/11/2019

Augmenten 100.000 euros el pressupost dels menjadors escolars de les Illes

PSIB i MÉS per Mallorca han aprovat la iniciativa de Podem

Ara Balears
2 min
Menjador escolar de menjar biològic de l'Escola Orriols i Roca de Moià

PalmaPodem ha inclòs en els pressupostos autonòmics de 2020 un augment de 100.000 euros per a les ajudes als menjadors escolars de Balears, i la iniciativa del partit morat ha estat acceptada pels altres dos partits del Govern balear, el PSIB i MÉS per Mallorca. Els comptes autonòmics seran aprovats pel Parlament balear aquest mes de desembre.

A més, en el procés de negociació pressupostària, Podem hi ha introduït una altra esmena per eliminar les bonificacions fiscals dels casinos amb relació a l'augment de les taules de joc. Una altra iniciativa més que s'introduirà és una partida de 20.000 euros més per a l'Ajuntament d'Eivissa, per a les seves polítiques de transició energètica. Podem també ha destacat la inclusió de 500.000 euros a favor de l'Institut d'Indústries Culturals.

Per part seva, l'ecologisme i la política lingüística centren les esmenes de MÉS per Mallorca als pressuposts del Govern. El grup parlamentari del partit ecosobiranista ha presentat una trentena d'esmenes al projecte de llei de pressuposts de 2020. La gran majoria d'aquestes esmenes tenen un caire ecologista, social i dirigit a protegir els drets lingüístics.

MÉS per Mallorca, i en concordança amb els Acords de Bellver, garantirà via esmena una partida pressupostària per dotar dels recursos suficients l'Oficina de Drets Lingüístics.

MÉS per Mallorca també ha arribat als consensos necessaris per traslladar als pressuposts del Govern diferents partides que, entre d'altres, permetran destinar més recursos a menjadors escolars. Així mateix, els diputats de MÉS han aconseguit tancar un acord entre les diferents formacions del Pacte per suprimir les exempcions fiscals de les quals fins ara gaudien les empreses del sector del joc. "La proliferació de cases d'apostes i el perill que suposa per moltes famílies no podien tenir cap mena de suport institucional. Per això, i atenent que volen legislar el sector, hem eliminat les bonificacions fiscals", argumenten des del grup parlamentari.

stats