Política 18/05/2019

Podem promet augmentar el nombre d’infermeres a la sanitat pública fins a assolir la mitjana espanyola

Per la formació morada, són "les heroïnes que sostenen el sistema de salut i que suporten la saturació en hospitals i centres de salut"

Maria Fuster
2 min
Podem promet augmentar el nombre d’infermeres a la sanitat pública fins assolir la mitjana espanyola

PalmaJuan Pedro Yllanes i Antònia Martín han explicat aquest dissabte davant l'Hospital General de Mallorca la necessitat d'apostar per un model públic de sanitat i la importància d'augmentar el nombre d’infermeres a la sanitat pública fins a assolir la mitjana espanyola. El candidat a la presidència del Govern ha asseverat que el fet de tenir una ràtio major d'infermeres i infermers "millora la qualitat de vida de tothom i també millora l'esperança de vida".

"Estam amb les heroïnes que sostenen el sistema de salut i que suporten la saturació en hospitals i centres de salut", s'assenyala des de la formació morada. També es recorda que s'han reunit amb col·lectius de professionals de la medicina i infermeres, i en el programa s'han assumit bona part de les seves propostes.

Martín ha explicat que "són les infermeres les que fan totes les cures de pacients crònics". "Aquestes cures pal·liatives es duen a terme a Caubet i a l'Hospital General, i el PP els va voler tancar. Nosaltres defensam una atenció global", ha afegit. Posteriorment, la número 2 a les llistes al Parlament i responsable de l'àrea de Sanitat de la formació ha asseverat que "incrementar les ràtios d'infermeres no és només per eliminar la saturació i evitar els passadissos dels hospitals plens de lliteres, sinó també perquè l'esperança de vida continuï pujant".

Unides Podem explica en el seu programa que per tal de millorar l’atenció que es dona als centres de salut, i a instàncies de les reivindicacions dels professionals, augmentarà el temps de consulta de cada pacient a Atenció Primària dels 7 minuts actuals a 9 de mitjana. A més, incorporarà el servei d’al·lergologia a la sanitat pública i s'actualitzarà el llistat de vacunes infantils gratuïtes, en què s'inclouran totes aquelles que són recomanables. D'altra banda, s'mpulsaran mesures per fer més agradable l’estada hospitalària, com per exemple la gratuïtat del servei de televisió als hospitals públics.

stats