Política 25/12/2013

Espanya, la terra on no hi ha feina

Triomfa a les xarxes 'No job land', un vídeo que documenta el drama de la crisi a Espanya

Ara
1 min

BarcelonaFernando Mora, un fuster de Madrid de 44 anys, viu en una família on cap dels quatre adults té feina. Enrique González, de 37 anys, casat i amb dos fills, ha de pagar una hipoteca de 905 euros quan cobra 820 en ajuts socials. Són les cares que Gabriel Pecot, Eva Filgueira i Olmo Calvo han escollit per mostrar la realitat de l'atur a Espanya, més enllà de les xifres de les estadístiques.

Un món sense futur, sense dignitat, marcat per l'angoixa de sobreviure. És l'Espanya de 'No job land', un documental de set minuts que s'ha convertit en l'altra cara de la moneda del consumisme del Nadal. El documental, penjat a YouTube i difós per mitjans com el 'Telegraph', el diari conservador britànic, està tenint un notable èxit en les xarxes socials.

El vídeo, de només set minuts, inclou un fragment d'un discurs del president espanyol, Mariano Rajoy, on assegura que el pròxim any serà millor que aquest i que no hi ha lloc per al "pessimisme". Les seves paraules són il·lustrades per imatges de gent dormint al carrer i remenant les galledes d'escombraries per buscar menjar.

stats