Política 01/06/2019

L'assemblea de MÉS per Menorca decideix integrar-se al grup mixt del Parlament

Els menorquinistes no entraran al Govern balear i negociaran el suport a la investidura d'Armengol

Iván Martín
1 min
Josep Castells ha explicat els detalls de l'assemblea de Més per Menorca celebrada al Centre de Convencions d'Es Mercadal.

Es MercadalMÉS per Menorca ha decidit aquest dissabte formar part del grup mixt del Parlament i no negociar amb MÉS per Mallorca la constitució d'un grup únic. Els sobiranistes han arribat a aquesta conclusió després de més de dues hores d'assemblea al Centre de Convencions del Mercadal, en la qual han participat mig centenar de persones. Cal recordar que en els darrers comicis MÉS per Menorca va perdre un diputat i va passar de 3 a 2.

El diputat autonòmic de MÉS per Menorca, Josep Castells, ha reconegut que la decisió "és la més coherent i conseqüent amb el resultat. S'ha decidit no entrar en el Govern balear, però ens posam a disposició de Francina Armengol per arribar a un acord d'investidura i negociar el nostre suport a la seva candidatura".

D'altra banda, la formació econacionalista ha valorat "positivament" els resultats obtinguts a les urnes i ha destacat la "consolidació del menorquinisme polític", amb la consecució dels tres consellers electes a la màxima institució de l'illa. A més, ha emfatitzat la importància de "reforçar els lligams amb les diferents agrupacions d'electors", amb l'objectiu d'impulsar el municipalisme.

Finalment, s'ha establert l'estratègia de negociació amb vista a la configuració de l'equip de govern del Consell de Menorca. Les negociacions amb el PSOE i Unides Podem començaran els pròxims dies. Josep Castells ha ressaltat "la força decisiva" que representa MÉS per Menorca en la confecció del nou Consell i ha deixat clar que "la nostra idea és governar la institució i reeditar el pacte del 2015".

stats