Política 20/06/2019

L'assemblea de MÉS accepta l'acord per entrar en el Govern

La coordinadora de la formació, Bel Busquets, ha assegurat que dia 25 "votarem a favor de la presidenta Francina Armengol"

Kike Oñate
1 min
L'assemblea de MÉS accepta l'acord per entrar en el Govern

PalmaL'assemblea de MÉS per Mallorca ha acceptat aquest dijous l'acord negociat amb el PSIB i Podem per entrar en el Govern, on assumirien dues conselleries, una secretaria general i el senador autonòmic, que possiblement ocuparà Miquel Ensenyat. Pel que fa a l'organigrama del govern, 81 militants hi han votat a favor; 54, en contra i 16 se n'han abstingut. L'acord que les bases han secundat preveu que els ecosobiranistes gestionin Benestar Social i Medi Ambient. A més, segons ha explicat la coordinadora de la formació, Bel Busquets, "dia 25 votarem a favor de la presidenta Francina Armengol".

"En una negociació sempre hi ha coses que no és possible aconseguir", ha dit Busquets sobre els resultats de la votació de l'organigrama, i ha afegit que, tot i això, hi ha hagut un suport majoritari: "L'assemblea ens ha dit que formem part d'aquest Govern", ha destacat.

Respecte de l'acord programàtic, hi ha hagut 107 vots a favor, 1 en contra i 23 abstencions, que, segons l'opinió de la coordinadora, demostren un suport "massiu". D'acord amb Busquets, les propostes per a la regulació del tot inclòs i l'oficina de dret lingüístic "han estat assumides". Ara, l'executiva del partit haurà de decidir quines seran les persones que encapçalaran aquests càrrecs.

stats