Ciutadans demana la compareixença de Javier Arranz

Critiquen que si s'haguessin fet més controls als aeroports "s'hauria pogut evitar aquesta segona onada"

El grup parlamentari Ciutadans ha demanat la compareixença del portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses de les Balears,  Javier   Arranz . Aquesta petició la fa després que l'expert hagi reconegut a un mitjà de comunicació local que "s'haurien d'haver fet més controls" als aeroports per tal d'evitar la segona onada, segons ha apuntat la formació política durant la roda de premsa del Parlament.

La portaveu de Ciutadans Balears, Patrícia Guasp, ha criticat que  Arranz  "ha reconegut totes les mesures" que la seva formació demanava des del principi de la pandèmia. Guasp, que va donar positiu en coronavirus a principi de setembre, ha aprofitat la seva  intervenció  per recordar als ciutadans que "han de ser conscients i responsables" i complir les "mesures sanitàries".  En relació amb  les mesures relacionades amb els "controls" que ha reconegut  Arranz , Guasp ha dit que demanarà demà dimarts a la presidenta del Govern, Francina Armengol, la possibilitat de "fer una auditoria externa independent sobre la gestió de la pandèmia, com estan demanant experts i científics".

Per la seva part, la portaveu de Vox, Idoia  Ribas , també ha reclamat la compareixença d' Arranz La  formació explica que "des de l'inici de la pandèmia exigim  PRC  a les persones que arribin a les Balears, i el Govern ha negat aquesta possibilitat", ha apuntat.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF