Política 28/09/2020

Ciutadans demana la compareixença de Javier Arranz

Critiquen que si s'haguessin fet més controls als aeroports "s'hauria pogut evitar aquesta segona onada"

Catalina Riera
1 min
La portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp.

PalmaEl grup parlamentari Ciutadans ha demanat la compareixença del portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz. Aquesta petició la fa després que l'expert hagi reconegut a un mitjà de comunicació local que "s'haurien d'haver fet més controls" als aeroports per tal d'evitar la segona onada, segons ha apuntat la formació política durant la roda de premsa del Parlament.

La portaveu de Ciutadans Balears, Patrícia Guasp, ha criticat que Arranz "ha reconegut totes les mesures" que la seva formació demanava des del principi de la pandèmia. Guasp, que va donar positiu en coronavirus a principi de setembre, ha aprofitat la seva intervenció per recordar als ciutadans que "han de ser conscients i responsables" i complir les "mesures sanitàries". En relació amb les mesures relacionades amb els "controls" que ha reconegut Arranz, Guasp ha dit que demanarà demà dimarts a la presidenta del Govern, Francina Armengol, la possibilitat de "fer una auditoria externa independent sobre la gestió de la pandèmia, com estan demanant experts i científics".

Per la seva part, la portaveu de Vox, Idoia Ribas, també ha reclamat la compareixença d'Arranz. La formació explica que "des de l'inici de la pandèmia exigim PRC a les persones que arribin a les Balears, i el Govern ha negat aquesta possibilitat", ha apuntat.

stats