Política 23/02/2021

Armengol: "Quan arribin vacunes massives, vacunarem de manera massiva"

La presidenta reitera el compromís del govern espanyol per accelerar-ne el ritme a partir del segon trimestre

2 min
Vacunes contra el coronavirus

Palma"Quan arribin vacunes massives, vacunarem de manera massiva". Així ha respost durant el ple del Parlament d'aquest dimarts la presidenta del Govern, Francina Armengol, als requeriments del PP per incrementar el ritme de vacunació i assegurar l'obertura de la temporada turística. "Estam vacunant a un ritme alt, segons les vacunes que rebem", ha dit Armengol, a més de recordar que primer s'han d'immunitzar contra el covid-19 "els col·lectius diana". "La setmana passada vàrem plantejar a Madrid poder planificar el ritme de vacunació, i el govern espanyol assegura que a final de març o principi d'abril arribaran vacunes massives. Llavors es podrà accelerar molt el ritme", ha explicat. La presidenta ha subratllat que "les empreses farmacèutiques no produeixen vacunes amb suficient rapidesa". "És clar que necessitam vacunació massiva. Però no és un tema de les Balears, sinó de tot Europa", ha afegit.

Armengol ha anunciat que el Govern ha posat en marxa una web sobre la campanya de vacunació contra el coronavirus "per posar a disposició dels ciutadans tota la informació". La presidenta ha assegurat que continua defensant l'estratègia de vacunar per grups de població en la seva resposta a una pregunta de la portaveu d'El Pi, Lina Pons, sobre la vacunació de grans dependents.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Biel Company, ha criticat que no serà possible tenir el 70% de la població vacunada abans de l'estiu. "Després d'un mes i mig de campanya, poc més de 20.000 persones han rebut les dues dosis, i som una de les comunitats que menys dosis han rebut. Arribam molt tard a tot", ha dit. "La vacunació massiva i ràpida és l'única manera d'evitar un desastre a la nostra comunitat autònoma", ha afegit, a més de considerar que no només la salut, sinó també l'economia, "s'haurien de tenir en compte en el repartiment de vacunes". "Que no ho faci entendre a Sánchez és un dels seus fracassos més grans", ha continuat Company.

Crítiques a la vacunació d'alts càrrecs

Per altra banda, tant la diputada de Vox, Idoia Ribas, com Biel Company han tornat a criticar la vacunació de càrrecs polítics el 27 de desembre. Sobre això, Armengol ha insistit que a les Illes "ningú no s'ha vacunat per ser un càrrec públic". "S'han vacunat per la seva feina i per garantir la seguretat dels altres pacients. S'ha seguit la recomanació del Ministeri i la consellera de Salut ja ha explicat el que va succeir: les dosis sobrants es varen administrar al personal sanitari i sociosanitari i de gestió directa de la vacunació", ha explicat la cap de l'Executiu, a més d'indicar que "hi havia altres càrrecs que no es varen vacunar".

stats