Política 17/04/2018

Armengol evita pronunciar-se sobre la manifestació dels comerciants contra la venda ambulant il·legal

La presidenta assegura que les competències no són de l'executiu autonòmic, sinó dels ajuntaments i de la Delegació del Govern

Sabrina Vidal
1 min
Image d'arxiu d'un venedor ambulant il·legal

PalmaLa presidenta Armengol ha evitat parlar de l'ofensiva que preparen les patronals del comerç per al pròxim 26 d'abril, les quals han previst manifestar-se per protestar contra la política municipal de l'Ajuntament de Palma pel que fa a la venda ambulant il·legal. "Cada un ha d'exercir les seves competències", ha dit la presidenta, que explica que el 'top manta' és responsabilitat dels ajuntaments i de la Delegació del Govern.

El portaveu d'El Pi, Jaume Font, ha assenyalat que durant la crisi varen tancar uns dos mil comerços a Palma i que els comerciants paguen tots els imposts per complir amb la legalitat. "No és fàcil obrir i tancar la barrera cada dia", ha dit.

Per la seva banda, Armengol ha afirmat que s'ha fet tot el possible i que "hem convocat una comissió, a la qual la Delegació del Govern va declinar assistir, hem aprovat una moratòria per a les grans superfícies i hem fet una Llei de comerç que diu que correspon als ajuntaments expedir les ordenances sobre la venda ambulant".

El sector del comerç es manifestarà durant el ple de l'Ajuntament de Palma en protesta pel canvi de l'Ordenança que ha d'incloure la regulació de la venda ambulant. La setmana passada, les grans patronals del comerç mostraren una unió històrica per denunciar la política del pacte de govern i la deixadesa en la persecució d'aquesta pràctica il·legal.

stats