Política 04/06/2022

Armengol presenta a l'Argentina l'avantprojecte de llei per regular les comunitats balears a l'exterior

La norma reconeixerà les persones vinculades amb les Illes independentment de la seva ascendència o origen

ARA Balears
1 min
Francina Armengol ha explicat la nova norma a l'Argentina.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat aquest dissabte a la ciutat argentina de San Pedro l'avantprojecte de llei per regular el funcionament de les comunitats balears a l'exterior. Segons ha informat l'Executiu, la normativa té com a objectiu millorar la regulació actual, aprovada el 1992 i ja obsoleta. La proposta va néixer del Consell de Comunitats Balears a l'Exterior l'any 2019 i es debatrà durant el XXIV Ple d'aquest òrgan, que té lloc aquest cap de setmana amb la participació d'una vintena de comunitats de diferents països.

La nova llei reconeixerà com a persones vinculades amb les Illes totes les que tinguin, mantinguin i demostrin una vinculació amb l'Arxipèlag de tipus afectiu, cultural, emocional o de qualsevol altre mena. Així, no serà requisit imprescindible ser descendent de persones de les Balears per formar part de la comunitat illenca.

A més, segons ha recalcat el Govern, facilita la participació d'aquest col·lectiu en la celebració dels actes commemoratius del Dia de les Illes Balears i impulsa l'organització d'activitats culturals a l'exterior amb la creació del Dia internacional de les comunitats balears a l'exterior, que se celebraria el 15 de juliol.

Armengol ha explicat aquestes i altres mesures que incorpora l'avantprojecte de llei, moltes de les quals impulsades per les cases regionals, i ha donat les gràcies "als ciutadans de l'Argentina que varen oferir un projecte de vida i una oportunitat als ciutadans de les Balears". També a "aquells que durant tots aquests anys han treballat per mantenir viva la cultura de les Illes, la llengua i la gastronomia, i l'amor dels descendents per la terra que va veure néixer part de la seva família".

stats