Política 14/04/2019

Armengol destaca el treball per "retornar 70 cossos, però no és suficient"

L'actual presidenta autonòmica ha subratllat que "sempre que hi ha un govern d'esquerres s'avança, però no n'hi ha prou"

Ara Balears
2 min
La segona fase de l’exhumació de fosses comença demà a Alaró

PalmaLa candidata del PSIB a la presidència del Govern, Francina Armengol, ha destacat aquest diumenge, dia de la proclamació de la II República espanyola, que "una de les millors tasques realitzades pel Govern balear en aquesta legislatura ha estat poder retornar 70 cossos a 70 famílies, però això no és suficient".

Armengol ha aprofitat l'acte de lliurament dels XII Premis Isabel Coll de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears per destacar el treball de l'Executiu aquests anys per recuperar la memòria històrica i els cossos de persones assassinades pel franquisme enterrades en fosses comunes.

L'actual presidenta autonòmica ha subratllat que "sempre que hi ha un govern d'esquerres s'avança, però no n'hi ha prou".

Armengol ha agraït el "treball i el compromís" dels joves premiats, perquè fan "possible que no oblidem el que va passar en aquesta terra", i ha insistit en com és d'important "lluitar per una societat igualitària", una lluita en la qual" el PSOE "sempre ha estat i hi serà".

Armengol ha dit que, "malgrat el vent que bufa, els socialistes continuarem defensant la gent i continuarem sent valents aprovant lleis que ens permetin anar cap a una societat millor".

XII Premis Isabel Coll

Les Joventuts Socialistes han lliurat els XII Premis Isabel Coll, que reconeixen el compromís amb la defensa dels valors democràtics i socialistes de persones joves o entitats juvenils que són referents en l'àmbit de la cultura, la participació juvenil i la lluita per la recuperació de la memòria democràtica.

En aquesta ocasió, els guardonats han estat la periodista Carmen Buades, l'Anuari de la Joventut i el dramaturg i escriptor Sebastià Portell. Els esments han recaigut en Xesc Mainzer, exvicepresident de Joves Europeistes i Federalistes d'Espanya, i Carlos Bover, guanyador d'un premi Goya.

stats