Política 15/07/2020

Armengol assegura que un rebrot comunitari donaria més mala imatge que l'ús obligatori de la mascareta

La presidenta del Govern balear també ha dit que els vídeos del turisme d'excessos sí que podrien fer que la gent no vingués a les Balears

Ara Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, portant una mascareta de camí al Parlament

PalmaLa presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha assegurat en el XII Encuentro de Empresarios en Positivo, que han organitzat Onda Cero i CaixaBank, que un rebrot comunitari donaria més mala imatge que no l'ús obligatori de la mascareta. La presidenta ha defensat així la norma que les patronals han criticat perquè diuen que afectarà negativament el turisme.

Armengol també ha criticat les imatges que es varen enregistrar el passat cap de setmana, on es veuen a l'Arenal turistes que no respecten la distància de seguretat i sense mascareta. "Crec que el que podria aturar que la gent vingués aquí és donar una imatge que la multitud s'acumula amb un turisme d'excessos no desitjable o les imatges de gent que no respecta les mesures de seguretat", ha dit la presidenta.

A més, ha destacat que altres destinacions competidores com Itàlia o Turquia també imposen l'ús de la mascareta i que la majoria de les comunitats autònomes també han posat en marxa aquesta normativa. "Si no hi ha salut, no hi ha economia", i ha remarcat que varen prendre aquesta decisió davant l'evidència científica que evita possibles contagis i perquè "érem la segona comunitat de l'Estat que menys l'utilitzava".

Per altra banda, la presidenta ha destacat que el pla pilot del turisme va ser un encert per posicionar les Balears com una destinació turística segura. "Era important obrir la temporada turística, però sempre amb les mesures de seguretat sanitàries necessàries". Armengol ha dit que estam en una situació molt controlada del covid-19, però no ens ha de fer perdre el rigor de les normes de seguretat".

stats